Semințe de varză Kale

Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei, fiind un aliment uşor de digerat, cu conţinut bogat de săruri minerale şi vitamine. Mai jos vă vom prezenta varietățile de varză Kale ale căror semințe se pot găsi de cumpărat. KALE “DWARF GREEN CURLED” Are toleranță mare la frig, putând fi folosită și ca nutreț. KALE “LERCHENZUNGEN” […]

Continue reading »

Boli si daunatori la cultura de floarea soarelui

Floarea soarelui, Helianthus annuus este una dinte cele mai spectaculoase plante care sunt cultivate. Este singura planta care are capacitatea de a-si roti capitulul spre soare, absorbind astfel cat mai multa energie solara. Productivitatea culturii de floarea soarelui poate fi afectata de atacul bolilor si a daunatorilor. Bolile comuna la alte culturi pot produce daune totale la aceasta planta, astfel […]

Continue reading »

Soiul timpuriu de soia Felix, dezvoltat in cadrul SCDA Turda

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda desfasoara activitate constanta de cercetare in programul de ameliorare a soiurilor de soia. Specialistii de aici au ca scop crearea de soiuri cu perioada de vegetatie scurta, care sa ajunga la maturitate devreme, cu rezistena crescuta la boli si daunatori, care poate fi recoltata rapid. Soiul Felix, a fost creat din soiurile timpurii Maple Presto […]

Continue reading »

Sfecla de zahar, particularitati

Sfecla de zahar, Beta vulgaris este o planta bineala cultivata in special pentru obtinerea zaharului. Valoarea economica a acesteia este data de faptul ca radacina pivotanta si groasa contine la maturitate zahar, aproximativ 20% . Deci este materie prima pentru industria zaharului. De asemenea radacinile, coletele si frunzele sunt nutreturi suculente pentru animale. Sunt utilizate si reziduurile provenite de la […]

Continue reading »

Lucerna (Medicago sativa) specificatii cultura

Lucerna, Medicago sativa este o planta  ierboasa, cu proprietati furajera nutritive foarte ridicate. In tara noastra datorita suprafetelor cultivate este considerata “regina plantelor de nutret”.  Este bogata in apa, glucide, proteine, lipide, potasiu, calciu, fier, caroten si alte substante necesare dezvoltarii animalelor. Are grad foarte ridicat de digestibilitatea. Datorita radacinilor puternice si foarte lungi care pot atinge 4 metri adancime, […]

Continue reading »

Cum se face optimizarea culturii de rapita

rapita inflorita

Rapita (Brassica Rapa) este o planta care se cultiva in Europa si Asia pentru semintele sale bogate in ulei. In Romania culturile de rapita sunt intalnite in zonele de campie. Apreciata atat pentru seminte, cat si pentru radacina sa, cultivarea aduce venituri fermierilor, multi dintre ei supravegeaza dezvoltarea plantei inca din etapa infrunzirii. De randamentul pe care planta o sa […]

Continue reading »