Home / Stiri / A fost adoptata “Legea Copa-Cogeca”

A fost adoptata “Legea Copa-Cogeca”

Sapatamana trecuta, in cadrul unei sedinte, deputatii au aprobat in unanimitate, legea Copa-Cogeca. Conform acestui act normativ, federatiile din agricultura vor primi bani de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a reprezenta agricultura romaneasca la Bruxelles, pentru a adera la Copa-Cogeca dar si pentru a adera la alte organizatii agricole recunoscute la nivel european.

Federatiile din agricultura vor putea beneficia de plata cotizatiilor de aderare la organizatiile agricole dar si de servicii lingvistice, tot de la bugetul de stat.

Scopul adoptarii acestui act normativ este acela de a incuraja organizatiile din sectorul agricol sa comunice cu organizatiile similare din statele membre ale Uniunii Europene, pentru a avea in final o agricultura organizata, productiva si competitiva.

In expunerea de motive al legii Copa-Cogeca se mentioneaza: “Pentru că legislaţia europeană de interes pentru agricultura românească este într-o consecventă schimbare, participarea la discuţii a ONG-urilor din agricultură are un impact pozitiv la nivelul decizional al UE şi permite împartăşirea intereselor agricultorilor români cu ale tuturor celorlalţi agricultori europeni din perspectiva interesului naţional susţinut de ONG-urile din România. Se are în vedere rolul activ evident al participarii ONG-urilor în procesul de adoptare a deciziilor la nivelul UE cu impact direct asupra economiei naţionale”.

Valoarea cotizatiilor precum si plafonul limita de care vor beneficia federatiile din sectorul agricol si agroalimenta, dar si procedeul de acordare, si verificare vor fi aprobate in maxim 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii. Aceste norme de aplicare a legii vor fi aprobate de Guvern dupa ce vor fi propuse de catre Ministerul Agriculturii.

Romania a fost prezenta la Forumul International cu tema „Agricultura si schimbarile climatice”
ASAS da replica Federatiei AGROSTAR

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit