Home / Stiri / A fost aprobat sprijinul financiar pentru crescatorii de bovine, ovine si caprine

A fost aprobat sprijinul financiar pentru crescatorii de bovine, ovine si caprine

La inceputul acestei luni in cadrul unei sedinte de Guvern a fost aprobata plata subventiei pentru crescatorii de bovine, caprine si ovine pentru anul 2014. Suma totala de care vor beneficia fermierii se ridica la 955 de milioane de lei.

Cererile de finantare au fost depuse de catre fermieri inca de anul trecut. In sedinta de Guvern au fost luate doua decizii cu privire la efectuarea acestor plati. In primul rand membeii Executivului au decis ca suma de 680,023 de milioane de lei sa se duca catre crescatorii de bovine, ca ajutor pentru anul 2014. Suma se va distribui catre crescatorii de bovine astfel: 130,710 milioane de lei, reprezentand plata pentru schema decuplare de productie din sectorul laptelui, si restul de 549,313 milioane de lei catre schema decuplare din sectorul carne.

A doua decizie luata de guvernanti in cadrul acestei sedinte se refera la sprjinul acordat crescatorilor de ovine si caprine . Acestia au aprobat suma de 275, 651 milioane de lei, sa fie destinata ca sprijin fermierior crescatori de oi si capre, pentru cererile depuse in decursul anului trecut.

Aceste fonduri alocate reprezinta valoarea totala pentru ajutoarele nationale tranzitorii din sectorul zootehnic, pentru bovine, ovine si caprine. Alocarea de fonduri se incadreaza in limita de 80% din valoarea pachetelor nationale directe efectuate in anul 2013. Aceste sume aprobate de guvernanti in sedinta de la inceputul saptamanii, au fost verificate si autorizate de Comisia Europeana.

Sumele alocate crescatorilor de bovine, ovine si caprine, sub forma de sprijin financiar, sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul aprobat de MADR pentru anul 2015.

Romania va primi fonduri de 168 de milioane de euro pentru pescuit
Asociația Patronală Română din Industria Laptelui cere TVA de 9% pentru lapte

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit