Home / Stiri / A fost prezentat raportul de activitate pentru 2014 al APPRS

A fost prezentat raportul de activitate pentru 2014 al APPRS

La Slobozia, joi 14 mai a avut loc Adunarea Generală a membrilor Asociației Producătorilor de Porumb Regiunea Sud (APPRS). In cadrul acesteia a fost prezentat raportul de activitate pentru anul 2014 si au fost dezbatute probleme de ordin administrativ.
Presedintele APPRS, Arnaud Perrein,  s-a aratat multumit de evolutia asociatiei: “Anul acesta ne-am extins, facem teste și la puncte de lucru  în Arad și Bacău. Practic, ne naționalizăm. Așa că avem nevoie de suportul vostru, al membrilor. Ne dezvoltăm și sunt destul de optimist pentru viitorul nostru”.
Alina Cretu, directorul executiv al APPRS, a vorbit despre activitatea fructuasa a asociatiei din anul trecut dar si despre proiectele in curs de desfasurare. Conform acesteia in 2014 au fost testati 107 hibrizi de porumb, in sistem microparcele, cu trei repetitii. Testele s-au desfasuat in 11 localitati  diferite, in zone cu irigata si neirigate.
Directorul APPRS, a dezvaluit ca in 2015 vor fi testati alti 100 de hibrizi de porumb, din grupele grupele FAO 300-300, in paisprezece localitati din diferite zona ale tarii, dar se vor face teste si cu 45 de hibrizi de floarea soarelui, in mai multe localitati. In acest an peste 15 companii au decis sa se alature proiectelor dezvoltate de APPRS.

Tot in cadrul adunarii s-a pus bazele unui nou proiect-concurs intitulat “Porumbul de aur”. Participantii vor planta porumb pe zece hectare de teren care vor fi atent monitorizate de membrii comisiei de evaluare  al APPRS.

Soia modificata genetic ar putea deveni cultura principala in Romania
Se fac pregatiri pentru Expoagroutil 2015, Ediţia a 23-a

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit