Home / Stiri / Agricola Bacau trece la un nou model de Business

Agricola Bacau trece la un nou model de Business

Societatea Agricola Internaţional, cea mai importanta din grupul de firme Agricola Bacau,  a anuntat ca trece la un nou model de business. Unul dintre cei mai mari producatori si procesatori de pe piata carnii de pui din tara noastra, doreste colaborarea cu mici fermieri care sa preia o parte din activitarea de productie. Domnul Grigore Ho­roi, preşedintele Agricola Bacău, a delcarat recent: “Noi sperăm că vom putea să ne dezvoltăm în continuare. Aceasta deşi modelul de business din România nu prea este o replică a celui din lumea occidentală. La noi, companiile din zootehnie sunt integrate. Dincolo de graniţe este altfel. Acolo integratorul produce furaje şi deţine abatorul, iar creşterea puilor se face în ferme mici, de familie”.
Acesta a confirmat ca reprezentantii companiei au incercat implementarea acestui sistem si inainte de 2000, insa atunci a fost un esec:„Am făcut demersuri pentru a ne dezvolta în această direcţie înainte de anii 2.000, pentru că nu am inventat noi roata. Dar nu a funcţionat. Atunci existau multe alte oportunităţi. Acum însă am reluat subiectul şi suntem în faza de a identifica persoanele care pot dezvolta astfel de microferme”.
Grigore Ho­roi a anuntat ca Agricola Bacau, ii va sustine pe cei ce doresc sa investeasca in acest sector prin asigurea expertizei, furnizarea inputurilor şi achizitionarea marfii: “Noi suntem dispuşi să le pregătim proiectul pentru a  putea accesa fonduri europene. Le oferim tot suportul pentru a dezvolta ferma, iar după aceea, când aceasta va fi operaţională, îi vom sprijini cu inputurile (furaje n.red) şi le vom lua producţia”.
Vizati pentru acest proiect sunt mici agricultori cu teren disponibil, care pot accesa fonduri europene.

Metode de roire artificiala la albine
APC Romania recomanda atentie la achizitionarea produselor pentru Paste

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit