Home / Stiri / Agricover Credit sustine, prin credite avantajoase, cultura porumbului

Agricover Credit sustine, prin credite avantajoase, cultura porumbului

Agricover Credit sustine, prin credite avantajoase, cultura porumbului. Compania IFN Agricover Credit a lansat produsul finanaciar: Avans Porumb Forward. Serviciul a fost conceput pentru a ajuta fermierii care au insamantat terenurile cu porumb si au nevoie de fonduri pentru a efectua lucrarile curente de intretinere a culturii. Agricultorii pot beneficia de fonduri in baza unui contract forward, iar rambursarea o vor face intr-o singura rata dupa recoltare.
Robert Rekkers, directorul Agricover Credit IFN a declarat: “Cunoașterea și înțelegerea domeniului în care operăm, ne ajută să inovăm în permanență și să dezvoltăm produse de creditare prin care fermierii pot avea acces ușor și rapid la finanțare. Prin această nouă soluție, oferim fermierilor un avans pe baza contractului forward pentru vânzarea recoltei de porumb pe care îl pot utiliza acum, fără a fi nevoiți să aștepte până la recoltare”.
Conform declaratiilor acestuia, produsul este destinat fermerilor care au in exploatatie suprafete mai mari de 400 ha, iar avansul poate fi folosti pentru efectuarea lucrarilor de intretinere a culturilor si pentru achizitia de utilaje care duc la cresterea eficientei si productivitatii fermei.

Recolta de porumb a Romaniei de anul trecut s-a ridicat la 11,7 mil. tone,  si a avut o valoare de 1.6 miliarde de euro. Agricover va achizitiona in acest an peste 500.000 de tone de porumb si va facilita accesul fermierilor locali la unitatile de depozitare si procesare din tara, dar si catre pietele externe.

Se fac pregatiri pentru Expoagroutil 2015, Ediţia a 23-a
Animalele din Romania nu vor fi vaccinate impotriva virusului care provoaca boala limbii albastre

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit