Home / Stiri / Albalact vinde actiuni managerilor interesati

Albalact vinde actiuni managerilor interesati

Acest plan de a implica activ managerii companiei Albalact, are ca scop marirea volumului dar si a valorii acestei afaceri. In acest context administratorii companiei Albalact vor introduce o optiune de cumparare actiunilor Albalact (simbol bursier ALBZ), la un pret preferential. Exista insa si o conditie, aceea a asumarii indeplinirii tinelor si de a obtine profit operationa. Acest plan este proiectat sa se desfasoarepe parcursul a trei ani, si se vizeaza vanzarea unui pachet de 15, 4 milioane de actiuni, reprezentant 2,3% din totalul capitalului social a companiei. Pretul de cumparare, preferential este de 0,1 lei/unitate, adica de aproape trei ori mai mic decat pretul de pe piata a activelor societatii, care momentan sunt cotate la 0,26 lei/unitate.
Aceasta propunere va fi insa intai supusa votului.  Actionarii Albalact intrunindu-se pe 21 aprilie.  In prezent Albalact are o capitalizare bursiera de 172,6 milioane lei.  Actiunile Albalact se tranzactioneaza pe piata RASDAQ, care insa se va desfiinta la sfarsitul lunii octombrie. Principalul actionar al companiei Albalact este omul de afaceri Raul Ciurtin, care in prezent detine 42,5% din totalul actiunilor, prin intermediul a doua companii inregistrate in Cipru.
Compania Albalact este al doilea mare producator de lactare din Romania, si in perioada mai-noiembrie 2014 a inregistrat o crestere de 20% a cotei de piata, pe sectorul lapte,  acest fapt s-a datorat in special lansarii pe piata a unui nou ambalaj.  Laptele la bidon cu maner Zuzu, are un mare succes. Compania investit aproximativ 8 milioane de euro in lansarea noii tehnologii de ambalare a laptelui proaspat Zuzu ,in bidoane de plastic cu maner. Acesta este disponibil in bidoane cu gramaj de 0,5 l dar si de 1,8 l. Acest ambalaj este inspirat  dupa modelul american, si se doreste incurajarea cosumului mai mare de lapte prin crearea ambalajului de 1.8 l.  Acest nou ambalaj  se adreseaza familiilor, in care cosumul de lapte este mai ridicat si este mai usor de transportat.

Romania exporta miere catre Germania si Spania
Painea traditionala romaneasca, foarte cautata de populatie

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit