Home / Stiri / Alimentare corecta a iepurilor din gospodarie

Alimentare corecta a iepurilor din gospodarie

Pentru buna dezvoltare a iepurilor este bine sa se acorde o atentie sporita la alimentatia atat in timpul sezonului cald cat si in sezonul rece.
Printre factorii de care trebuie sa tinem cont in hranirea iepurilor se numara:
• Combinarea nutreturilor, astfel incat sa se asigure animalelor diversitate.
• Alimentele ofetita iepurilor trebuie sa aiba un gust placut.
• Este foarte importanta eliminarea alimentrlor toxice, sau a celor care au devenit toxice, prin depozitare improprie. Printre furajele toxice se numara cele mucegaite sau carbonizate.
• Animalele trebuie sa aiba acces la o sursa de apa curate in permanenta.
• Este foarte importanat sa se verifice deseurile culinare, care sunt date spre hranire iepurilor, din care trebuie sa se elimine resturile alimentare mucegaite, se pot da spre consum iepurilor resturi alimentare precum morcovi, frunze de varza, verdeturi de orice tip.
• Se recomanda o atentie sportia metodei de conservare a alimentelor destinate hranirii iepurilor, intrucat acestia sunt recunoscuti pentru sensibilitatea la aflatoxine, ce se poate declansa din cauza mucegaiurilor din alimente.
• Pentru o dezvoltare optima a animalelor trebuie ca in alimentatie sa existe o varietate cat mai sporita de nutreturi.
• Pe langa acordarea de hrana se recomanda adaugarea de supliment vitamino-mineral, in functie de perioada de dezvoltare a animalelor.
• Printre alimentele care nu tebuie sa lipseasca din hrana iepurilor se numara cerealele (ovaz, grau,orz, porumb), acestea se administreaza sub forma de graunte macinate. Nutreturile concentrate leguminoase (mazarea, fasole, linte, soia) sunt surse de proteine necesare in dezvolterea iepurilor. Nici nutreturile suculente nu trebuie sa lipseasca din hrana acestora, lucerna si trifoiul sunt recomandate atat sub forma de masa verde, in anotimpurile calde, cat si sub forma de fan, in sezonul rece. Dintre nutreturi suculente nu trebuie sa lipseasca: sfecla furajera, sfecla de zahar (nu se recomanda utilizarea frunzelor de sfecla pentru hranirea iepurilor), guliile, varza, morcovii(radacini si frunze), patrunjelul(radacini si frunze).

Romania participa la Expo Milano 2015
2016 vine cu scaderi de TVA pentru produsele alimentare de baza

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit