Home / Stiri / Analizele au confirmat: rosia romaneasca mai naturala fata de tomatele din import!

Analizele au confirmat: rosia romaneasca mai naturala fata de tomatele din import!

Cercetatorii din tara noastra au confirmat prin studii amanuntite ca tomatele produse pe teritoriul tarii noastre, din soiuri traditionale sau hibride sunt mai gustoase si sunt mai naturale fata de rosiile importate.

Testele specialistilor au fost efectuate pe diferite soiuri de tomate romanesti si olandeze. Rezultatul studiilor efectuate de laboratorul de Agrochimie, Biochimie si Fiziologie din cadrul ICDLF Vidra: “Analiza  biochimică a unor hibrizi de tomate olandezi comparativ cu hibridul românesc Siriana, a arătat diferențe evidente în ceea ce privește concentrația de zahăr și valorile acidității, care au condus la un raport zahăr-aciditate foarte mare în cazul hibrizilor străini. Este un caz tipic pentru ceea ce românii apreciază, de regulă, ca gust „fad” al tomatelor din import….În cazul hibridului Siriana avem și un conținut mai mare cu 41 % de licopen și cu 19 % mai mult acid ascorbic. Parametrii biochimici ai hibridului Siriana sunt mult mai apropiați de limitele de variație pentru tomatele românești cultivate în câmp.”

Recomandam si articolul: Obtinerea rasadurilor de tomate

Dr. ing Victor Lacatus, membru fondator al Cooperativei Agricole „Legume de Vidra”, recomanda si sustine in continuare cultivarea soiurilor si a hibrizilor de tomate autohtone.  Acesta spune ca hibrizii Pontica 102, Viorica, Buzau 22, Buzau 47, Kristinica, Carisma si hibridul Siriana au calitati nutritive exceptionale si gust remarcabil.

rosii romanesti

Oferta de seminte pentru 2016 a Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau
Criterii de recunoastere si functionare a grupurilor si organizatiilor de producatori

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit