Home / Stiri / Angajatii APIA vor muncii intens pana pe 15 iunie

Angajatii APIA vor muncii intens pana pe 15 iunie

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca functionarii angajati ai APIA, vor lucra si in zilele de weekend pentru a procesa cererile unice pentru subventii.  Astfel fermieri pot depune in orice zi cererile pana la data de 15 iunie 2015. Aceste masuri au fost luate dupa ce numerosi crescatori de animale nu au putut depune actele necesare din pricina unor erori ale sistemului informatic al APIA.
Pentru ca fermierii sa nu riste penalitati  de intarziere din pricina nedepunerii la timp a cererilor unice, Daniel Constantin anuntat ca se va munci intens: „Este important ca APIA va lucra in toate weekend-urile, pana pe 15 iunie. Vom primi toate cererile fara niciun fel de penalitate si sper ca toti fermierii sa-si poata depuna cererile, intelegand in egala masura rigorile pe care le aduce legislatia europeana si faptul ca Romania, din pacate, inca nu are cadastru. Ma bucur ca in Guvern s-a aprobat programul de cadastru si in urmatorii ani vom elimina si aceasta problema a identificarii exacte a terenului respectiv. Eu ii inteleg pe fermieri ca nu exista cadastru, ca nu exista intabulare si atunci ei trebuie sa mearga in continuare pe acea adeverinta pe care o elibereaza primaria si care certifica faptul ca el este in posesia terenului si foloseste terenul respectiv”.
Cu aceasta ocazie Ministrul a dorit sa precizeze ca se vor lua masuri si cu privire la situatia pasunilor: “Ordonanta ne va permite sa venim din nou cu modificarea ordinului, astfel incat sa rezolvam si problema legata de asociatii. La asociatiile de crescatori de animale, cele care au in arenda, in concesiune pasuni, pana acum pe ordinul actual se depunea cererea de catre beneficiarul final, de catre fermier. Acum dam posibilitatea, prin modificarea ordonantei si pe urma a ordinului, sa depuna si asociatia, daca exista un acord al tuturor membrilor asociatiei sa se intample acest lucru si numai daca, dupa ce se investeste in pasunile respective, sunt sume din aceasta subventie de plata directa, care ajung la beneficiarii finali — si anume la fermier”.

Nu exista risc in legatura cu consumul organismelor modificate genetic
Apicultorii din Vaslui au suferit pierderi din cauza dezinsectiilor

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit