Home / Stiri / Animalele din Romania nu vor fi vaccinate impotriva virusului care provoaca boala limbii albastre

Animalele din Romania nu vor fi vaccinate impotriva virusului care provoaca boala limbii albastre

Animalele din Romania nu vor fi vaccinate impotriva virusului care provoaca boala limbii albastre. In sedinta desfasutata saptamana trecuta de Consiliul Consultativ al ANSVSA, subiectul principal dezbatut a fost vaccinarea animalelor impotriva bolii limbii albastre. Reprezentantii crescatorilor de animale au fost, si cu acest prilej,  impotriva masurii obligatorii de imunizare a animalelor pentru virusul care provoaca boala limbii albastre.
Presedintele ANSVSA, Dumitru Baiculescu, a propus un proiect de hotarare de Guvern in care stabileste conditiile si costurile programului de vaccinare obligatorie, care ar urma sa fie demarat din anul 2016.
Reprezentantul Crescatorilor de Ovine, Dragos Cojocaru a fost prezent la intalnire si a declarat ca fermerii se tem de costurile ridicate ale testarii vaccinului: “Costul unei astfel de testari se ridica la 50 de euro pe cap de animal. Este de 10 ori mai mult decat costul vaccinului impotriva bluetongue care a fost evaluat la 5 euro. Costul vaccinului este acoperit din fonduri europene si de la bugetul de stat, iar costul testarii e suportat de fermier. Nu-i corect! Este o modalitate ca medicii concesionari sa aiba niste venituri suplimentare”.
Directorul Federatiei ProAgro, Florentin Brecu, a analizat problema testarii vaccinului pe animalele gestante si a declarat: “dupa cum au decurs discutiile, se pare, ca mai este o problema. Nu pot fi vaccinate animalele gestante pentru ca le-ar afecta acest vaccin. Apoi, s-a discutat mult problema costului testarii animalelor”.

Agricover Credit sustine, prin credite avantajoase, cultura porumbului
Ministrul Agriculturii doreste centralizarea ANSVSA, ANPC si Agentia Fito-Sanitara

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit