Home / Stiri / APC Romania recomanda atentie la achizitionarea produselor pentru Paste

APC Romania recomanda atentie la achizitionarea produselor pentru Paste

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania -APC Romania face cateva recomandari consumatorilor in vederea achizitonarii de produse proaspete pentru perioada Pastelui.
Recomandarile APC vin pentru a ne proteja de toxinfectiile si alergiile ce le putem face din cauza consumului de alimente vechi sau alterate.
Reprezentantii asociatiei indeamna consumatorii sa verifice inscriptia imprimata pe coaja de oua: cifra care reprezinta sistemul de crestare a gainilor, codul de doua litere care indica tare de origine, codul de doua litere care indica judetul de provenienta, codul de trei cifre care reprezinta numarul de ordine in cadrul judetului si termenul de valabilitate al oului. Acestia precizeaza ca pentru oua durata maxima de valabilitate este de 28 de zile.  Alte informatii ce trebuiesc urmarite sunt legate de gramaj, cantitate, clasa de calitate.
Pentru vopseaua de oua APC Romania, recomanda achizitionarea din spatii avizate. Acestia au facut publice datele unui studiu efectuat la inceputul lunii aprilie cu privire la vopseaua de oua. Au fost supuse sutdiului 10 tipuri de vopsea de culoare rosie:  Secom Onix Impex Onix, Dr. Oetker Carmin, Dr. Oetker – kit pentru Oua de Paste, Polyrom Impex vopsea solida si vopsea lichida, Alex & Comp vopsea solida si lichida, Alex & comp – lac pentru oua, Dr. Oetker Gallus si Gordena Impex – Imperial Multicolor, hartie pentru vopsit oua rosii. Dintre aceste 8 contin  Azorubina, E122 care este un colorant toxic, ce provoaca alergii, astm sau hiperactivitate la copii. Este interzis in Japonia, Suedia, SUA, Austria si Norvegia. Singura vopsea ce nu contine aditivi alimentari este Lacul pentru oua Alex & Comp. Reprezentantii Asociatiei pentru protectia consumatorilor recomanda sa utilizati oua cu insctiptia 0 si 1 pentru vopsit, deoarece au coaja mai groasa. Nu recomanda sa vopsiti oua cu coaja sparta sau fisurata.
APC recomanda ca achizitionarea de carne de miel sau ied sa se faca din spatii special amenajate. Sa se verifice prospetimea, folosindu-se organele de simt: vazul, mirosul si pipaitul.

Agricola Bacau trece la un nou model de Business
Crestrea albinelor - lucrari de intretinere

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit