Home / Legume / Beneficiile broccoliului
broccoli

Beneficiile broccoliului

broccoli
broccoli

Broccoli este una dintre cele mai iubite legume, indeosebi pentru valorile nutritionale si efectele benefice pe care le are asupra sanatatii. Pe de alta parte, supus la temperaturi mari (firbere) isi pierde din aceste valori.
Valorile nutritionale ale broccoliului pentru 44 de grame:

– Calorii: 27 kcal
– Grasimi: 1 gram
– Grasimi saturate: 0 grame
– Carbohidrati: 6 grame
– Proteine: 2 grame
– Fibre alimentare: 2 grame
– Sodiu: 32 miligrame
– Vitamina A: 1207 UI (unitati internationale)
– Vitamina C: 49 miligrame
– Riboflavina: 1 miligram
– Vitamina B6: 1 miligram
– Acid folic: 84 micrograme
– Calciu: 31 miligrame
– Fier: 1 miligram
– Magneziu: 16 miligrame
– Mangan: 16 miligrame
– Carotenoizi: 1,567 micrograme
Mai jos, va vom prezenta cateva beneficii ale acesei legume:

• Intareste sistemul imunitar – calitate a tuturor legumelor verzi, fiind bogate in vitamina C.
• Ajuta vederea – beta-carotenul prezent in aceasta leguma, se descompune in vitamina A, vitamina cunoscuta pentru beneficiile pe care le aduce vederii.
• Ajuta sistemul nervos – acest lucru datorandu-se continutului crescut de potasiu.
• Aliment ce previne cancerul – este bogat in fitonutrienti, acestia avand rol anticancerigen.
• Reglarea presiunii sangelui – potasiul, cromul si fibrele ajuta la pastrarea unei presiuni normale a sangelui.
• Intarirea oaselor – acest lucru datorandu-se unui aport marede calciu si vitamina C.
• Previne anemia – fiind bogat in fier.
• Previne Alzheimer

 

Sursa foto: www.droverstrailnaturalfarms.com

Plantarea si ingrijirea vinetelor
Cultura de ardei iute asigura beneficii economice deosebite

About Stiri Agricole

Check Also

Seminte profesionale ardei Kapia

Dinamica F1 RZ Ardei Kapia cu fructe foarte mari. Planta are creștere puternică dar compactă, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit