Home / Diverse

Diverse

Semințe de varză Kale

Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei, fiind un aliment uşor de digerat, cu conţinut bogat de săruri minerale şi vitamine. Mai jos vă vom prezenta varietățile de varză Kale ale căror semințe se pot găsi de cumpărat. KALE “DWARF GREEN CURLED” Are toleranță mare …

Read More »

TOMATE-simptome de carente si excese pe tulpina

• CARENTA DE AZOT: – tulpini scurte si subtiri EXCES DE AZOT: – ingrosarea tulpinii, rigiditate, aspect “masiv” – nanism, excesul de nitrati provocand carenta de B • CARENTA DE FOSFOR: – tulpini de culoare pupurie, scurte, subtiri si firave • CARENTA POTASIU: – tulpini rigide, predispuse la rupere   …

Read More »

TOMATE- simptome de carente si excese pe radacini

  • CARENTA DE AZOT: – radacini primare lungi (in raport cu partea aeriana putin dezvoltata) si putine radacini secundare – lignificarea timpurie a radacinilor si brunificarea acestora EXCES DE AZOT: – disparitia perisorilor absorbanti de pe radacina, rezultand pieirea plantei, aceasta intrand in incapacitatea de hranire • CARENTA DE …

Read More »

Toxicitatea de saruri

Motivele principale de aparitie a toxicitatii de elemente in sol sunt: • Insuficienta apei in sol, acest lucru deteminand concentrarea solutiei solului, elementele devenind in exces • Aplicarea unor cantitati mai mari de amendamente • Modificari fiziologice si biochimice care coreleaza cele doua motive enumerate mai sus. Aplicarea unor doze …

Read More »

Boli virale la rate si gaste II

Hepatita virala la rate este o boala foarte contagioasa ce afecteaza intregul efectiv de pasari dar este mortala pentru bobocii cu varste mici, cuprinse intre 1 si 28 de zile. Pe masura ce inainteaza in varsta devin mai rezistenti. Boala se instaleaza rapid si se raspandesta foarte repede, poate determina …

Read More »

Boli virale la rate si gaste I

Ratele si gastele sunt pasari rezistente la boli.  Daca sunt bine ingrijite rata de mortalitate la palmipede pana la varsta de valorificare poate ajunge pana la maxim 2%. Cele mai frecvente boli ce pot afecta aceste pasari sunt: coccidioza, botulismul,holera aviara, coriza, boala ochiului alb, paratifoza, spirochetoza, sinuzita, alte boli …

Read More »

Palisarea tomatelor- metode de executare

De ce se executa lucrarea de palisare? • Palisarea se face pentru sustinerea tomatelor in pozitie verticala, evitandu-se contactul frunzelor cu solul, astfel ridicand rezistenta la boli si daunatori • Recoltarea se face mai usor • Lumina patrunde mai bine, astfel planta dezvoltandu-se uniform Cum se face? Se cunosc mai …

Read More »

Ceapa metode de combatere a bolilor si daunatorilor

Ceapa – Allium cepa, este o planta legumicola intens cultivata in intreaga lume pentru bulbul plin de vitamine si minerale cu efecte miracuoase asupra organsmului. Este un aliment care se regaseste aproape zilnic pe mesele noastre, pe tot parcursul anului. Ceapa nu este o planta foarte pretentioasa fata de conditiile …

Read More »

Plug Pöttinger Servo 65 NOVA Plus, specificatii si intretinere

Utilajele si echipamentele agricole moderne sunt necesare pentru desfasurarea eficienta a activitatilor agricole specializate. Pentru ca pretul de achizitie al acestor echipamente este foarte ridicat specialistii recomanda utilizatorilor sa acorde o atentie sporita verificarilor tehnice generale si periodice a utilajelor, intretinerii corespunzatoare si depozitarii corecte pe timp de iarna. Pentru …

Read More »

Norme ce trebuie respectate la sacrificarea mieilor si a iezilor de Paste

Conform legislatiei in vigoare sacrificarea mieilor si a iezilor care sunt destinati comercializarii trebuie facuta in abatoare si spatii special amenajate in conditii de igiena riguroase. Spatiile din apropierea pietelor amenajate in preajma sarbatorilor Pascale trebuie sa fie prevazute cu echipamente speciale si sa detina facilitatile specifice pentru sacrificarea acestor …

Read More »

Soiuri de salata verde apreciate pe piata autohtona

Salata, Lactuca sativa este o planta lugmicola cultivata de mii de ani foarte apreciata de romani, in special in timpul primaverii. Frunzele acestei plante sunt “bomba de sanatate”, sunt bogate in vitaminele A, C, B1, B2, K, E , minerale ( potasiu, fier, cupru, fosfor si molibden) si alte substante …

Read More »

Aboneaza-te gratuit