Semințe de varză Kale

Datorită conţinutului de antioxidanţi, varza Kale protejează contra tumorilor şi a sclerozei, fiind un aliment uşor de digerat, cu conţinut bogat de săruri minerale şi vitamine. Mai jos vă vom prezenta varietățile de varză Kale ale căror semințe se pot găsi de cumpărat. KALE “DWARF GREEN CURLED” Are toleranță mare la frig, putând fi folosită și ca nutreț. KALE “LERCHENZUNGEN” […]

Continue reading »

Semanatul fasolei

Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o planta agățătoare anuală, originară din America, intrebuintata in preparatele alimentare. Fiind o planta leguminoasa, aceasta fixeaza in sol o cantiate mare de azot atmosferic. In bucatarie, sunt utilizate atat pastaile tinere, cat si boabele recoltate dupa ce acestea s-au uscat.   Solul: pH-ul optim: 5.5-7.5 Fasolea este o specie care are nevoie de soluri afanate, […]

Continue reading »

Semanarea semintelor de pastarnac

Păstârnacul este o legumă care se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment la prepararea mâncărurilor. Pe langa gustul aromat, aceasta planta este bogata in vitaminele B1, B2 si C. Este o planta bienala, in primul an dezvoltandu-si partea comestibila si rozeta de frunze, iar in cel de-al doilea an, tulpina florifera.   Epoca de semanat: Semanatul semintelor de […]

Continue reading »

Conopida Romanesco

Conopida Romanesco face parte din familia Brassicaceae si este des intalnita sub denumirea de Broccoli Romanesco.   In functie de tara, este catalogata ca fiind: broccoli (ex. Anglia), varza (ex. Franta) sau conopida (ex. Germania).   Ca valoare nutritiva, este o combinatie intre conopida si broccoli, insa este mult mai saraca in amidon si mai bogata in amidon, ceea ce […]

Continue reading »

Conopida mov-violet

Conopida mov-violet (Purple cauliflower) este o varietate de conopida obtinuta de catre cercetatori prin ameliorare, gustul fiind similar cu cel al conopidei obisnuite, insa culoarea este deosebita si decoreaza chiar si dupa gatirea la temperaturi ridicate.   Culoarea deosebita a acestei specii este data de catre antociani (pigmenti naturali), insa doar la exterior, interiorul capatanii ramanand alb.   Perioada de […]

Continue reading »

Castravetele amar

SISTEMATICA: Regn: Plantae Diviziune: Magnoliophyta Clasa: Magnoliopsida Ordin: Cucurbitales Familia: Cucurbitaceae Specie: Momordica charantia – Tartacuta amara; Pepene amar Castravetele amar este o planta care creste spontan in padurile tropicale, dar s-a reusit aclimatizarea lui in cadrul Romaniei.   Caracteristici generale: Castravetele amar este o planta erbacee, anuala, urcatoare (liana), cu vigoare mare, ce poate ajunge la 2-3 metri. Specific […]

Continue reading »

Cartoful mov-violet

Solanum tuberosum var. Vitelotte este o varietate de cartof, originara din America de Sud. Este foarte cunoscut sub denumirea de Cartoful violet peruvian.   Cartoful este o planta perena, cultivata pentru consumul tuberculilor. Este inclus in topul legumelor ce asigura alimentatia mai multor tari.   Culoarea violet este data de antociani (pigmenti naturali) si face ca aceasta varietate sa fie […]

Continue reading »

Infiintarea culturii de sparanghel

Asparagus officinalis, cunoscut sub denumirea populara ca sparanghel, este o planta erbacee cu radacini carnoase si frunze reduse la dimensiunea unor solzi. Este cultivat in general pentru lastarii sai tineri, folositi in alimentatie pentru gustul lor placut, dar si pentru valoarea lor nutritionala.   Planta de sparanghel poate ajunge la dimensiunile de 1-1,5 metri inaltime si poate produce lastari 15-25 […]

Continue reading »

TOMATE -simptome de carente si excese pe seminte sau fructe

• EXCES DE AZOT: – coacerea neuniforma a fructelor, acestea ramanand galbene sau verzi la peduncul (codita) • CARENTA DE FOSFOR: – plasnirea fructelor in partea dinspre peduncul • CARENTA DE POTASIU: – coacerea neuniforma a fructelor, care raman verzi la peduncul, in timp ce in partea opusa se coloreaza in rosu – fructele sunt mai moi si mai sensibile […]

Continue reading »

TOMATE- simptome de carente si excese pe flori sau inflorescente

• CARENTA DE AZOT: – inflorire slaba – perioada de inflorit redusa EXCES DE AZOT: – intarzierea infloririi • CARENTA DE FOSFOR: – intarzierea infloririi – inflorire slaba sau deloc la anumite specii • CARENTA DE POTASIU: – la unele specii, corenta de potasiu determina inflorire slaba – florile raman sterile – creste procentul de cadere a florilor   Sursa […]

Continue reading »

TOMATE – simptome de carente si excese pe frunze

• CARENTA DE AZOT: – frunze bazale se ingalbenesc incepand de la varful limbului foliar, ulterior aparand leziuni necrotice   EXCES DE AZOT: – ingalbenirea frunzelor incepand cu cele de la baza – pierderea turgescentei (cantitatii optime de apa), planta avand aspect de “oparit” • CARENTA DE FOSFOR: – coloratie verde-intens cu reflexii purpurii, incepand cu frunzele bazale – frunze […]

Continue reading »

Diagnoza starii de nutritie a plantelor dupa simptomele vizuale

  A diagnostica starea de nutritie inseamna a stabili daca sunt aprovizionate optim cu elemente nutritive, daca sunt in cantitati insuficiente ori in exces in plante si care este intensitatea insuficientei sau excesului. Este cea mai putin costisitoare metoda, pentru un specialist fiind si cea mai simpla, ea permitand luarea imediata a masurilor de corectare a starilor negative. Semnele exterioare […]

Continue reading »
1 2 3 4 8