Home / Plante aromatice

Plante aromatice

Seminte ierburi aromate

CIMBRU DE GRADINA “DARIA” Soi semitimpuriu, cu perioada de vegetaţie 45 de zile. Tufa mare, cu diametrul de 40 cm, frunze mici, florile liliachii. Se consumă: proaspăt, deshidratat, congelat. Se pot utiliza frunzele, lăstarii. Recoltaţi la înflorit în masă, când aroma este la maximul de potential. Distribiutor: Seminte legume si …

Read More »

Coriandru

Coriandrul este o planta originara din Nordul Africii, Sud-Vestul Asiei si Sudul Europei, cultivat pentru utilizarile multiple ale frunzelor si fructelor. Este folosit in scopuri culinare, fiind o planta aromata ce da o savoare speciala mancarii, dar si cu scopuri medicale si cosmetice.   Planta poate ajunge la o inaltime …

Read More »

Plantarea usturoiului primavara in gradina

Plantarea usturoiului poate avea ca scop obtinerea de usturoi verde sau obtinerea capatanilor de usturoi, ambele fiind folosite atat pentru valoarea lor nutritiva, cat si pentru aroma deosebita pe care o dau mancarurilor.   Cerinte asupra mediului: Lumina: Usturoiul este o planta de zi lunga, avand nevoie de ea mai …

Read More »

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania – I

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania In ultimii ani plantele aromatice a revenit in atentia operatorilor economici din diferite motive. Unul dintre motive este reprezentat de cercetarile stiintifice desfasurate de specialisti pentru a gasi remedii pentru diferite boli. Populatia urbana a devenit constienta de consecintele …

Read More »

Efectele benefice ale MARARULUI

Mararul are toate caracteristicile pentru a fi considerat un aliment valoros. Desi are putine calorii pe suta de grame, din punct de vedere al fitonutrientilor este la fel de bogat ca alte alimente cu valori calorice mai mari (nuci, cereale etc.) • Mararul consumat in stare proaspata este o sursa …

Read More »

Cultivarea leusteanului

Leusteanul sau Levisticum officinale, este o planta perena provenita din zona mediteraneana, cultivata pentru frunzele si semintele puternic aromate. Acestea sunt folosite in gastronomie, conferind savoare preparatelor culinare, in domeniul cosmetic, folosindu-se produse pe baza de uleiuri volatile, dar si in medicina naturista, avand proprietati diuretice si hipotensive. Cerinte fata de temperatura: …

Read More »

Patrunjelul, Petroselinum crispum, soiuri de frunza

Patrunjelul, Petroselinum crispum, este o planta medicinala erbacee. Este utilizat ca aliment si contiment de majoritatea gospodinelor. Patrunjelul este o planta cu valoare nutritiva ridicate, are in compozitie numeroase substante ce ajuta organismul sa functioneze la capacitate optima. Are continut ridicat de vitamina C, vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, …

Read More »

Soiuri de busuioc

Busuiocul, Ocimum basilicum, este o planta ierboasa originara din Asia, ce poate atinge inaltimea de 20-60 cm. Frunzele au culoarea verde deschis, sunt matasoase, au gust aromat, dulceag si miros foarte placut. Busuiocul este considerat inca din antichitate regele mirodeniilor.  Frunzele sunt foarte bogate in carotenoizi,  betacaroten, magneziu, uleiuri volatile, …

Read More »

Leusteanul (Levisticum officinale Koch) – generalitati

Leuseanul este o planta aromatica, care se cultiva pentru frunze, seminte si radacina. Frunzele si semintele leusteanului sunt utilizate in domeniul gastronomic iar radacinile pline de ulei volatil sunt utilizate in domeniul farmaceutic. Este o planta perena, originara din sudul Europei. Panta robusta si are un aspect stralucitor, poate atinge …

Read More »

Cultivarea plantelor aromatice

Cimbrul, busuiocul, salvia, rozmarinul, patrunjelul, tarhonul, sunt doar cateva dintre plantele aromatice care pot fi cultivate cu succes in gradinile noastre, atat pentru a satisface consumul propiu, cat si in vedere valorificarii pe piata. Cimbrul – planta deopotriva medicinala si condimentara, creste sub forma unui semiarbust lemnos, peren. Semanatul se …

Read More »

Aboneaza-te gratuit