Home / Tractoare si combine / Combina Claas LEXION 630
Combina Claas Lexion 630 vedere lateral stanga

Combina Claas LEXION 630

Combinele din seria Claas LEXION sunt de mai mulţi ani „navele amiral” ale producătorului german de utilaje.

Modelul LEXION 630 foloseste motoare Caterpillar, motor cu sistem dinamic de racire, care funcţionează pe principiul recirculării gazelor de combustie (EGR).

Pentru obţinerea unei puteri sporite a motorului, CLAAS a elaborat un concept complet nou de răcire pentru gama LEXION. Noile modele din seria 600 utilizează sistemul DYNAMIC COOLING – un nou tip de sistem de răcire cu unitate mobilă a ventilatorului. Sistemul funcţionează pe principiul „răcire la cerere”, adică sistemul furnizează doar răcirea efectiv necesară utilajului.

Astfel, se obţine o economie medie de 15 kW. Viteza completă de rotaţie este atinsă doar în timpul funcţionării la capacitate maximă. Acest nou concept de răcire include şi un pachet de răcire, care conţine un sistem de răcire a aerului de admisie pe bază de presiune, un sistem de răcire a fluidului hidraulic şi un radiator pentru motor.

Acest pachet, împreună cu ventilatorul mobil şi filtrul cu diametru de 1,60 m, este amplasat orizontal, în spatele motorului, poziţionare ce a permis o extindere semnificativă a dimensiunii acestor elemente. Vanele de aer au fost, de asemenea, modificate semnificativ în cazul sistemului Dynamic Cooling. Aerul este tras în radiatorul de sus şi trimis apoi înainte spre motor şi părţile laterale, prin noul sistem de ventilare.

Noile modele ale seriei 600 utilizează un sistem plan de extragere, un sistem vertical de răcire care şi-a dovedit deja eficienţa pe actualele modele ale seriei 700.

Sistemul de treierare de pe modelul LEXION 630 a fost optimizat,  separarea se realizează cu ajutorul a 2×6 elemente concave, la o viteză sporită a rotorului de până la 1250 rotaţii/minut.

Buncărul de cereale a fost lărgit pe toate modelele iar capacitatea de descărcare a fost mărită cu ajutorulul noului şnec de descărcare 4XL, cu o lungime de 8,81 m şi o înălţime de descărcare de 4,98 m.

Detalii tehnice:

Producător CLAAS
Categorie Maşină combină ceralieră
Model Lexion 630
CP (kW) 339 CP (249 kW)

Dotări

anvelope-v 500/70 R24
masa, bloc cutite
Latime masa 6 m
cărucior pt. masa
Combina Claas Mega 208
Tractorul FENDT Favorit 610S

About Natalia p

Check Also

Combina de recoltat fructe de padure „JOVARAS“ USK-1

Cultivarea fructelor de padure s-au dovedit a fi o afacere foarte profitabila in cursul ultimilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit