Home / Comunicate de presa / Comisia Europeana a aprobat Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020
Programul National de Dezvoltare Rurala - Satul romanesc are viitor

Comisia Europeana a aprobat Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020

În data de 26 mai 2015, Comisia Europeană a transmis României decizia oficială de aprobare a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Țara noastră are alocată prin PNDR 2014 — 2020 o sumă totală de 9,472 miliarde de euro, din care 8,127 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite țării noastre, iar 1,345 miliarde de euro reprezintă contribuția națională.

Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.

”România a fost printre primele țări care a transmis, în 2014, Comisiei Europene Programul Național de Dezvoltare Rurală. Iată că adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanțare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate față de programul anterior. Noul Program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă și direcționată spre cei ce au efectiv nevoie de finanțare”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole
Submăsura 6.4 - Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, finanțarea nerambursabilă poate ajunge la 90%

About Cristiana

Check Also

Sediu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Consultare publică privind Ghidurile Solicitantului pentru primele măsuri de finanțare din PNDR 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în data de 5 martie 2015 versiunile consultative …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit