Home / Stiri / Conducerea APCPR ameninta cu proteste iminente

Conducerea APCPR ameninta cu proteste iminente

Intr-o scrisoare deschisa adresata GUVERNUL ROMANIEI, Primului Ministru Dacian Ciolos, Ministrului Finantelor Publice si Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu conducerea APCPR isi manifeta nemultumirea cu privire la modul in care Ministerul Finantelor Publice, a amanat aprobarea  HOTARARII de GUVERN pentru distribuirea sumei stabilite in anexa la Regulamentul (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei de acordare a unor ajutoare exceptionale cu caracter temporar fermierilor din sectorul cresterii animalelor.

Din scrisoare reiese: “De două săptămâni Ministerul Finanțelor Publice plimbă proiectul de act normativ, cere tot felul de explicații și modificări puerile, când cel mai simplu era să se întâlnească elaboratorii din personalul de execuție și să rezolve problema într-o singură zi.

În luna septembrie 2015, pentru a sprijini sectoarele europene de lapte și carne de porc, Comisia Europeana a anunțat acordarea unor ajutoare excepționale, aprobate prin Regulamentul Delegat (UE) nr. 1.853/2015 al Comisiei din 15 octombrie 2015 de acordare a unor ajutoare excepționale cu caracter temporar fermierilor din sectorul creșterii animalelor,  prin care se aloca un total de 420 mil. EURO, României revenindu-i o sumă totală de 11,1 mil. EURO ( 8,8 mil. EURO pentru sectorul de lapte , 2,3 mil. EURO pentru sectorul cărnii de porc ).”

Conducerea APCPR atrage atentia asupra situatiei disperate in care se afla in acest moment sectorul carnii de porc, din pricina importurilor care sunt in continua crestere dar si din pricina standardelor superioare de bunastare ridicate, impuse crescatorilor de suine autohtoni.

In acest context reprezentantii APCPR anunta: “Fermierii s-au săturat de declarații de bune intenții când porcii nu au ce mânca, nu poți arunca purceii fătați pe drum, executorii sunt la ușă și toate autoritățile dau din umeri și vin……. ÎN CONTROL.
Cerem public ca autoritățile responsabile să comunice, cu termene concrete, ce măsuri au prevăzut pentru salvarea sectorului de creșterea porcilor din România.
ÎN ABSENȚA UNOR RĂSPUNSURI CONCRETE VOM FI OBLIGAȚI SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ ȘI SĂ PICHETĂM INSTITUȚIILE PUBLICE RESPONSABILE PÂNĂ CÂND ACESTEA SE VOR TREZI ȘI VOR CONȘTIENTIZA SITUAȚIA DISPERATĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CRESCĂTORI DE PORCINE.”

apcpr, scrisoare deschisa catre primul ministru Dacian Ciolos

Au inceput campaniile de fertilizare a culturilor. Presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu dezvaluie: Se merge mult pe scheme clasice!
Ministrul Agriculturii este ingrijorat de faptul ca populatia nu consuma produse romanesti

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit