Home / Plante aromatice / Coriandru

Coriandru

Coriandrul este o planta originara din Nordul Africii, Sud-Vestul Asiei si Sudul Europei, cultivat pentru utilizarile multiple ale frunzelor si fructelor. Este folosit in scopuri culinare, fiind o planta aromata ce da o savoare speciala mancarii, dar si cu scopuri medicale si cosmetice.

 

Planta poate ajunge la o inaltime de 70-150 de cm, iar tulpina este bine ramificata.
Frunzele au un miros puternic si pot fi recoltate dupa 30-35 de zile de la semanare.
Florile apar de vara pana toamna. Sunt mici, albe, hermafrodite si produc o cantitate mare de polen.
Fructele sunt mici si galbene la maturitate, iar uleiul extras din ele este folosit in industria cosmeticelor.

 

Inmultirea:
Se face prin seminte.

 

Epoca de semanare:
Se face in lunile aprilie-mai.

 

Solul:
pH-ul optim: 5.5-7.5
Dar vegeteaza si in prezenta unui pH cuprins intre 4-8.
Coriandrul prefera solurile moderat fertile si bine drenate. Acest lucru ii asigura o dezvoltare optima.

 

Lumina:
Coriandrul prefera lumina, insa tolereaza si semiumbra.

 

Temperatura:
Coriandru are ca temperatura optima valoare cuprinsa intre 15-25 de grade Celsius, iar maxima de suportabilitate este de 32 de grade.

 

Umiditatea:
Este o planta relativ toleranta cu seceta, insa este de preferat sa se asigure cantitatea necesara.

 

Semanarea:
Adancimea de plantare: 1-1.50 cm
Distanta intre plante: 25-30 cm.
In cazul unei semanari la distante mai mici, cultura va avea nevoie de rarirea plantelor.

 

Sursa foto: cestieinasafaca.com

Seminte- diferite soiuri de ardei iute
Plantarea usturoiului primavara in gradina

About Stiri Agricole

Check Also

Plantarea usturoiului primavara in gradina

Plantarea usturoiului poate avea ca scop obtinerea de usturoi verde sau obtinerea capatanilor de usturoi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit