Home / Plante aromatice / Coriandru

Coriandru

Coriandrul este o planta originara din Nordul Africii, Sud-Vestul Asiei si Sudul Europei, cultivat pentru utilizarile multiple ale frunzelor si fructelor. Este folosit in scopuri culinare, fiind o planta aromata ce da o savoare speciala mancarii, dar si cu scopuri medicale si cosmetice.

 

Planta poate ajunge la o inaltime de 70-150 de cm, iar tulpina este bine ramificata.
Frunzele au un miros puternic si pot fi recoltate dupa 30-35 de zile de la semanare.
Florile apar de vara pana toamna. Sunt mici, albe, hermafrodite si produc o cantitate mare de polen.
Fructele sunt mici si galbene la maturitate, iar uleiul extras din ele este folosit in industria cosmeticelor.

 

Inmultirea:
Se face prin seminte.

 

Epoca de semanare:
Se face in lunile aprilie-mai.

 

Solul:
pH-ul optim: 5.5-7.5
Dar vegeteaza si in prezenta unui pH cuprins intre 4-8.
Coriandrul prefera solurile moderat fertile si bine drenate. Acest lucru ii asigura o dezvoltare optima.

 

Lumina:
Coriandrul prefera lumina, insa tolereaza si semiumbra.

 

Temperatura:
Coriandru are ca temperatura optima valoare cuprinsa intre 15-25 de grade Celsius, iar maxima de suportabilitate este de 32 de grade.

 

Umiditatea:
Este o planta relativ toleranta cu seceta, insa este de preferat sa se asigure cantitatea necesara.

 

Semanarea:
Adancimea de plantare: 1-1.50 cm
Distanta intre plante: 25-30 cm.
In cazul unei semanari la distante mai mici, cultura va avea nevoie de rarirea plantelor.

 

Sursa foto: cestieinasafaca.com

Seminte- diferite soiuri de ardei iute
Plantarea usturoiului primavara in gradina

About Stiri Agricole

Check Also

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania – II

Coada soricelului este o planta aromatica si medicinala de la care pot fi utilizate toate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit