Home / Stiri / Crescatorii de albine spera sa creasca consumul de miere

Crescatorii de albine spera sa creasca consumul de miere

Ioan  Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, spera ca in Romania se va consuma mai multa miere dupa reducerea de TVA, ce va intra in vigoare de la 1 iunie.
Conform studiilor tara noastra se afla pe ultimul loc in Europa, la consumul de miere de albina. In acesta situatie apicultorii spera ca dupa reducera TVA-ului la alimente, si scaderea pretului pentru produsele obtinute de la albine, sa se vada o crestere a consumului pentru miere .
Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, Ioan Fetea, a declarat ca: „Reducerea TVA este o gura de oxigen care ne vine foarte bine. Chiar daca apicultorii, persoane fizice, nu ar beneficia de pe urma reducerii, ne gandim si la cei autorizati, care sunt fiscalizati si ne gandim, mai ales, la cumparator pe care trebuie sa-l apropiem de acest sector si de produsele apicole, in sensul cresterii consumului de miere in Romania.” Acesta a estimat ca la raft se va obseva o reducere de 12%.
Presedintele Asociatie Crescatorilor de Albine a dezvaluit ca ar trebui o strategie pentru promovarea brandului “Mierea Romaneasca” si ca apicultorii ar trebui sa se orienteze iar catre albinele care se adapteaza la clima noastra: “sunt introduse rase in tara noastra care nu au nimic cu climatul, nu sunt adaptate conditiilor din Romania. Noi riscam sa ne pierdem bruma de material genetic pe care-l avem si vom ajunge la o hibridare incat vom deveni dependenti de materialul genetic din alte tari.  Brandul Mierea Romaneasca nu are parte de prea multa publicitate, preturile cerute pentru campanii de promovare sunt prea mari”.

Beneficii ale consumului de stevia romaneasca
Tractor Renault Ares 696 RZ

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit