Home / Stiri / Crescatorii de animale isi striga nemultumirile in fata Guvenului

Crescatorii de animale isi striga nemultumirile in fata Guvenului

Peste 8000 de crescatori de animale participa astazi 23.03.2016 la un amplu protest in fata Guvernului si a Parlamentului. Manifestarile care au inceput la ora 11.00 se vor desfasura pana la ora 14.30.

Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, domnul Claudiu Franc a declarat ca cei 8000 de crescatori de bovine, suine si ovine vor protesta in Piata Izvor si in Piata Victoria. Acesta a spus ca nemultumirile fermierilor sunt legate de modul in care sunt date catre exploatare pasunile, de modul de distribuire a platilor ANTZ dar si de reglementarile din sectorul laptelui.

Aceasta este lista cu revendicarile Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania:

1. Modificarea graficului de implementare a modulelor de plati pentru plata ANTZ bovine, imediat dupa modulele de plata pentru vegetal (este cel mai simplu modul) si plata imediata a acestuia in luna martie 2016.

2. Eliminarea art. 12 din HG pentru distribuirea sumei stabilite in anexa la Regulamentul UE
nr. 1835/2015 al Comisie de acordare a unor ajutoare cu caracter temporar fermierilor din sectorul cresterii animalelor.

3. Continuarea de urgenta si implementarea in maxim o luna a modificarilor legislative pe sectorul lapte, suspendate in Parlament din luna octombrie 2015, privind etichetarea produselor din lapte si conditiile care se impun in comertul cu lapte, pentru a mai salva ce se poate din sector.

4. Eliminarea taxei pe ambalaje, care din experienta noastra se va repercuta tot asupra producatorului, prin reducerea pretului de achizitie la poarta fermei.

5. Scutirea de la plata impozitului pe norma de venit a fermierilor pana la plata integrala a subventiilor.

6. Eliminarea interdictiei de accesare a pachetului 6 pajisti in agricultura ecologica in zonele de agromediu si dimensionarea financiara a pachetului 6 la 302 euro/ha rezultata din metodologia ICPA.

7. Sprijinul cuplat zootehnic ovine pentru 2016 sa faca exceptie de la inscrierea Registrul Genealogic. In momentul de fata sectorul nu este pregatit pentru a desfasura activitatea corect din punct de vedere tehnic, financiar, profesional, iar in RNE inregistratrea pe rase si varietati este o catastrofa. Consideram ca un program de genetica si ameliorare a raselor de ovine fortat va duce in derizoriu si va compromite pentru multi ani genetica si ameliorarea.

protestul crescatorilor de animale

Mii de crescatori de vaci, oi şi porci protesteaza in Bucuresti

About Natalia p

Check Also

Sarbatoarea Mierii de la Blaj, un eveniment international

Si in acest an reprezentantii Primariei Blaj, impreuna cu Consiliul Judetean Alba si partenerii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit