Home / Stiri / Cuisoarele – mirodenii cu proprietati miraculoase

Cuisoarele – mirodenii cu proprietati miraculoase

Cuisoarele sunt mirodenii foarte cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt originare din Insulele Molucce, Indonezia. Arborele de cuisoare, Eugenia caryophyllata, este mereu verde, atinge inaltimea de 20 de metri, si produce aceste mirodenii abia la varsta de 20 de ani, ramane fertil aproximativ 50 de ani. Cuisoarele sunt mugurii de flori, care sunt culesi manual, inainte ca planta sa infloreasca. Dupa ce sunt culesi sunt lasati la uscat pana capata culoarea maro pe care o cunoastem.

Cuisoarele au un gust foarte placut, dulce-picant, puternic aromat. Aceste sunt foarte bogate in uleiuri in special in eugenol, substanta anestezica si puternic antiseptica. De asemenea sunt bogate in tanini si flavonoide, antioxidanti foarte puternici. Cuisoarele sunt foarte des utilizate in medicina naturista, ca agent antifungic, antibacterian, antiseptic si analgezic.

Cuisoarele sunt folosite pentru a ameliora durerile dentare. Pentru ca sunt foarte bogate in eugenol si au efect anesteziac si antibacterian, sunt utilizate in prepararea medicamentelor cu uz stomatologic, dar pot fi mestecate si vor ameliora temporar durerile de gingii, sau poate fi aplicat tampon cu ulei din cuisoare, care nu va trata doar durerile ci va trata si infectiile.

Cuisoarele au proprietatea de a reduce starile de greata si de voma. Sunt un remediu naturist excelent pentru a atenua starile de greata, recomandat de numersi medici in special femeilor insarcinate. Se poate prepara o solutie din cuisoare, zahar si apa foarte util in aceste situatii.

Uleiul de cuisoare este utilizat cu succes in hidratarea pielii si atenuarea vergeturilor. Masajul pielii efectuat cu uleiuri din cuisoare nu este doar relaxant ci este si foarte eficient pentru hidratarea completa a acesteia.

Embargoul impus de Rusia pentru produsele agroalimentare din UE ar putea fi relaxat
Producatorii din Judetul Harghita, tot mai interesati de cultivarea arbustilor fructiferi

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit