Home / Stiri / Deputatii PNL doresc hypermarketuri inchise duminica

Deputatii PNL doresc hypermarketuri inchise duminica

Deputati Partidului National Liberal, Nini Sapunaru si Tinel Gheorghe, au initiat un nou proiect de modificare a legii 321/2009 cu privire la programul hypermarketurilor in zilele de duminica.
Cei doi sunt de parere ca prin aceasta masura va fi revitalizat comertul traditional. In actul normativ este evidentiat acest aspect: ”limitarea va determina consumatorul român să se concentreze pentru cumpărăturile zilnice sau săptămânale în zilele lucrătoare şi în prima parte a weekendului, respectiv vineri după amiază şi sămbăta, urmând ca pentru duminică să se reorienteze pentru familie, mişcare în aer liber, cultură”.
Cei doi liberali sunt de parere ca masura va avea efecte benefice asupra agricultorii locale pe termen lung, va incuraja consumul de produse traditionale, va creste numarul de locuri de munca: “Se va încuraja astfel producţia agricolă naţională pentru comercianţii din pieţele agroalimentare, precum şi pentru cei ce deţin magazine mici, aceştia înregistrând o creştere a vânzărilor, fapt care va încuraja înfiinţarea de noi entităţi (P.F.A. etc.), dezvoltarea magazinelor de proximitate, noi locuri de muncă şi rezolvarea problemelor legate de şomaj”.
Deputatii spera ca aceasta masura va duce la crestera productiei locale si va scadea rata de produse alimentare importata.

Deputatii romani au incercat si in 2010 sa limiteze programul de functionare a supermarketurilor, atunci Valeriu Steriu, vicepresedinte in Comisia pentru agricultura in functie, declara: “Încercăm să introducem o modificare în legea Codului bunelor practici. Pe modelul unor ţări din Uniunea Europeană, precum Germania sau Austria, vom propune ca marile reţele de magazine să fie închise în zilele de duminică. În acele state s-a recurs la o asemenea măsură pe considerente de legislaţia muncii. La noi se va încuraja astfel comerţul din pieţe cu produse locale”.

Secretatul de stat, George Turtoi, anunta ca Program Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va demara in vara
La Bacau a fost discutata problema plantelor modificate genetic

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit