Home / Stiri / Embargoul impus de Rusia pentru produsele agroalimentare din UE ar putea fi relaxat

Embargoul impus de Rusia pentru produsele agroalimentare din UE ar putea fi relaxat

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat recent intr-o conferinta de presa ca Rusia ar putea relaxa embargoul pentru produse agroalimentare, pentru unele dintre statele membre ale Uniunii Europene, dar ca acestea vor fi procesate in interiorul Federatiei Ruse.
Aceste masuri vor fi luate dupa ce guvernul elen a cerut Rusiei sa ridice embargoul pentru produsle agricole vitale. Guvernul grec considera ca si Rusia, ca membrea a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) trebuie sa respecte prevederile acesteia.
In acest context Dimitry Peskov a declarat unui cotidian rus:„Există nişte reguli foarte clare ale OMC iar Rusia în calitate de ţară membră nu are de ales. Nu putem impune sancţiuni Uniunii Europene, dar să ridicăm selectiv aceste sancţiuni pentru una sau mai multe state”. Acesta a precizat insa ca Rusia nu va ridica embargoul pentru materiile finite ci doar pentru materiile prime,vitale, care vor fi procesate de fabricile din interiorul Rusia.
De mentionat este ca Rusia a suspendat si importurile de branza din Polonia, din 20 februarie 2015. Protivit autoritatii sanitere Rosselkhoznadzor, branza provenita din Polonia, produsa de Ostrowia Sp.z.o.o nu indeplinea cerintele de calitate legale impuse pentru acest produs.
Anna Papova, presedinta autoritatii sanitare Rosselkhoznadzor, declara inca din luna decembrie ca “Din păcate, găsim în continuare pe rafturile magazinelor produse importate ilegal. Recent, la o serie de magazine din regiunea Moscovei, am descoperit brânză olandeză, cârnaţi din Estonia şi şuncă din Spania”. Produsele ilegale descoperite au fost bineinteles confiscate de autoritati.
Embargoul pentru produsele agroalimentare provenite din SUA, UE, Canada, Australia şi Norvegia a fost impus de Rusia din luna august 2014, ca replica a sanctiunilor aplicate de UE in contextul implicarii Rusiei in razboiul din Ucraina.

Terenurile agricole sunt mai scumpe cu 50% fata de anii trecuti
Cuisoarele - mirodenii cu proprietati miraculoase

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit