Home / Stiri / Fermierii afiliati Federatiei Agrostar ies in strada

Fermierii afiliati Federatiei Agrostar ies in strada

Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Bovine din Romania, a anuntat ieri, 26 martie ca Federatia Agrostar a inceput demersurile pentru a organiza o ampla actiune de protest, pe data de 2 aprilie, in fata Guvernului. Acesta a anuntat ca au fost mobilizati peste 4000 de crescatori de animale, care doresc sa isi manifeste astfel nemultumirile fata de noul PNDR dar si fata de alte masuri luate de Ministerul Agriculturii.
In decursul acestei luni reprezentantii sindicatelor Crescatorilor de Bovine din Romnaia si sindicatelor Crescatorilor de Ovine din Romania, afiliati ai Federatie Agrostar au trimis catre Ministerul Agriculturii o scrisoare in care isi fac cunoscute neajunsurile si nemultumirile cu privire la noul PNDR dar si cu privire la intarzierile de plata a subventiilor, reprezentantii crescatorilor de animale au solicitat cu acest prilej o intrunire cu Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Pentru ca solicitarea nu au avut nici un raspuns si Ministrul Daniel Constantin a amanat intevederea cu reprezentantii Sindicatului, crescatorii de boviine si ovine au hotarat organizarea acestui protest. Domnul Marcel Andrei a declarat:„Neplata subventiilor este doar una dintre probleme”…„Suntem hotărîţi să nu renunţăm pînă cînd nu ne vor fi rezolvate aceste probleme. Aşteptăm o săptămînă şi dacă nu primim nici un răspuns, declanşăm acţiunile de protest şi vom merge pînă la blocarea drumurilor, pentru că situaţia este extrem de gravă. Subvenţia pe cap de animal pentru 2014, s-a diminuat de la 38 de lei, cît a fost în anii trecuţi, la 27 – 28 de lei şi nici nu s-a dat pînă acum. Nimeni nu a primit subvenţia pe cap de animal“.
Directorul APIA Arges, Marius Stroescu indeamna fermierii la calm si rabare, intrucat angajatii APIA muncesc pentru rezolvarea cat mai rapida a acestei situatii: „Îi rugăm pe crescătorii de animale să aibă şi dînşii răbdare, fiindcă avem promisiuni că în aceste zile se vor face plăţile  pentru ovine şi caprine. Şi la bovine se vor face plăţile în funcţie de animalele eligibile. A fost mult de lucru, deoarece a trebui să trimitem toate controalele şi supracontroalele, să procesăm datele etc. În toată această perioadă, fermierii au avut posibilitatea să solicite adeverinţe de la noi în vederea creditării. Este adevărat că subvenţia la caprine şi ovine a scăzut, dar şi numărul de animale eligibile a crescut cu 25%. În judeţul nostru, numărul caprinelor şi ovinelor eligibile este de 160.000“.

Phil Hogan, sustine eliminarea cotelor de lapte
Noul PNDR vine cu bani mai multi pentru Delta Dunarii

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit