Home / Stiri / Fermierii cu proiecte eligibile pentru PNDR 2014-2020, vor primi 10 milioane de euro nerambursabili

Fermierii cu proiecte eligibile pentru PNDR 2014-2020, vor primi 10 milioane de euro nerambursabili

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a inceput efectuarea primelor plati pentru fermerii beneficiari ai submasurilor de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

AFIR va efectua in aceasta saptamana 225 plati catre beneficiarii Submasurii (sM) 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Valoarea totala a acestor plati se ridica la 6.9 milioane de euro.

Directorul general al AFIR, Andras Szakal a declarat : “incă de la sfârșitul lunii ianuarie, AFIR a efectuat primele plăți din PNDR 2020 către tinerii fermieri. Am reușit să ne mobilizăm la nivel instituțional și în termen de doar 3 luni de la închiderea sesiunii de depunere a proiectelor, mai precis 30 octombrie 2015, să virăm în conturile bancare ale fermierilor primii bani din fonduri europene nerambursabile, trecând, desigur, prin etapele de evaluare, selecție și contractare. Vom continua să efectuăm plăți pe măsură ce sunt semnate și alte Contracte de Finanțare în urma procesului de evaluare și selecție pe care ne concentrăm și pentru alte submăsuri de investiție din cadrul PNDR 2020”.

Si cei 164 de beneficiarii ai submasurii 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, vor primi in curand in conturi sumele de sprijin aprobate. Tot in cadrul PNDR 2014-2020 vor primi sprijin si fermierii care au depus proiecte pentru submasurile 19.2 „Sprijin pentru implementarea acțiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”, 9.1 ”Înfiinţarea grupurilor de producători” si  4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice”.

fond de investitii pentru romani

sursa foto: http://www.criteriul.ro/

Specialistii din cadrul SCDL Buzau au reusit sa aclimatizeze Lophantus Anisatus
Carne expirata retrasa din magazin de DSV Constanta

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit