Home / Stiri / Fermierii din Cluj au protestat in fata Prefecturii CLUJ

Fermierii din Cluj au protestat in fata Prefecturii CLUJ

Chiar daca nu s-au putut alatura celor din fata Guvernului, crescatorii de oi si vaci din Cluj au venit sa protesteze in fata Prefecturii Cluj. Presedintele Asociației crescătorilor de vaci de lapte din județul Cluj, Stelian Podar ne-a informat ca la protest s-au mobilizat peste o suta de fermieri nemultumiti de neplata subventiilor pe cap de animal: “Protestul este față de neacordarea subvențiilor, trebuia în februarie să luăm banii, dar nu i-am primit. Este un prim semnal, iar după sărbătorile de Paște, dacă nu se rezolvă problemele, va urma un protest amplu la București. Subvenția pe cap de vacă este de 490 de lei și 118 lei pe tona de lapte”.
Pe pancardele purtate de acestia s-au putut citi mesaje ca: “Daniel Constantin și protejatul său, Adrian Zaharia – groparii agriculturii”, “Fermieri în România, nu căpșunari în Spania”, “Respect pentru fermieri”, “Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați” . Protestatarii au avut la ei sticle cu lapte si au anuntat ca mai bine dau gratis populatiei laptele, decat sa il vanda in pierdere procesatorilor.
Unul dintre fermieri Miluță Irimieș, a venit la protest insotit de berbecul Daniel, si a anuntat :“Am venit la protest din cauza neajunsurilor, a escrocheriilor, a faptului că guvernanții își bat joc de noi. Am venit cu berbecul, pe care îl cheamă Daniel, nu și Constantin, pentru că nu m-a lăsat să vin singur, a vrut să vină să își ceară drepturile. Am avut subvenție 38 de lei pe cap de oaie, acum s-a redus la 28 de lei. De ce, să le ajungă lor? Din februarie trebuia să primim banii de subvenții, dar încă nu au intrat”.
Crescatorii de animale din judetul Cluj au anuntat ca dupa Sarbatorile de Paste va urma un protest amplu al fermierilor din toata tara la București.

Ministerul Agriculturii așteaptă o delegație din Iordania care să autorizeze exportul de berbecuți catre Iordania
Ministerul Agriculturii a atestat 386 de produse traditionale

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit