Home / Stiri / Fermierii pregatesc utilajele pentru fertilizarea culturilor

Fermierii pregatesc utilajele pentru fertilizarea culturilor

Potrivit site-ului AgroInfo, temperaturile ridicate de la sfarsitul lunii februarie au determinat fermierii sa inceapa efectuarea lucrarilor de fertilizare a culturilor.

In Judetul Prahova, s-a inceput verificarea utilajelor agricole cu care se vor efectua lucrarile de fertilizare. Potrivit agronomului Adrian Mocanu, culturile de toamna se dezvolta conform graficului, solele insamantate cu grau, orz si rapita sunt foarte bune.

Domnul Mocanu a declarat “Nu am intrat la fertilizat, ca aici e o problema, terenul este moale, daca de aici incolo nu mai da nici un inghet, nu mai putem intra cu utilajele.” Agronomul sustine ca va administra uree, aproape 200 kg/ha, acesta fiind ingrasamantul mineral asigurat pe stoc.

La Bacau situatia culturilor e putin diferita. Domnul Mihai Pantelimon, ce are peste 800 de ha insamantate a declarat “La noi nici nu ploua, domnule, e seceta de pe lume aicea, in Bacau! Nu a plouat deloc, asteptam sa vina precipitatiile ca sa dam ingrasamintele pe cele 320 ha de paioase. Astept conditii prielnice, ca daca dau ureea acum, nu-i bine, nu intra in pamant, deoarece solul este uscat, a precizat Pantelimon. Fermierul sustine ca din noiembrie trecut a plouat extrem de putin: doar 6 l/mp, intr-una din zile, iar in ianuarie, stratul de zapada din camp a avut 2 cm grosime!…Eu am semanat graul in perioada optima, am cultura buna. Plantele dau semne de trezire din repausul vegetativ, se formeaza a treia si a patra frunza. Anul trecut, de bine, de rau s-a facut oleaca de grau in zona Moldovei. Nu s-au facut porumbul si floarea din cauza secetei, dar anul asta nu facem nici grau daca nu ne ploua. Perspectivele sunt cu foarte multe semne de intrebare!”

utilaje de fertilizare a culturilor

Ministrul Agriculturii este ingrijorat de faptul ca populatia nu consuma produse romanesti
Produsele lactate infestate cu bactaria E.coli au fost retrase din magazinele Profi

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit