Home / Cresterea pasarilor / Gaini rasa Isa Brown

Gaini rasa Isa Brown

Gainile din rasa Isa Brown sunt outoare, foarte raspandite in Europa si in Romania. Acestea ajung cu usurinta la greutatea 2 kg si au penajul frumos colorat in diferite nuante de roscat. Produc in decursul unui an aproximativ 350-400 de oua de culoare rosie, cu o greutate medie de 62g.
Pentru a obtine randament bun in fermele mici este bine sa li se asigure hrana de calitate si adapost bine organizat. Gainile Isa Brown s-au adaptat foarte bine in sistem de crestere free-range si sistem intensiv.
Pentru dezvoltarea optima a pasarilor si cresterea productiei de oua in sistem intensiv este bine sa respectati cateva reguli de igiena, hranire si ingrijire:
Inainte de populare adapostul trebuie trebuie dezinfectat cu produse specifice, cu actiune asupra virusurilor, bacteriilor si fungilor. Dupa aerisirea si uscarea completa podeaua va fi acoperit cu paie de grau de calitate bune. Iluminarea adapostului poate fi realizata prin utilizarea de becuri incandescente, sunt recomandate becurile de culoare rosie. Cand puicutele ating un procent de productie de 50% se recomanda durata de iluminara constanta de 15 ore.
Temperatura din interior trebuie sa fie de 23-24 grade celsius, in acest mediu gainile optimizeaza cel mai bine productia si  consumul de furaje. La temperaturi mai mici 15 grade creste consumul de furaje si scade drastic productia de oua. Densitatea gainilor outoare de peste 18 saptamani nu trebuie sa depaseasca 7 pasari pe metru patrat.
Hrana si apa trebuie sa fie de calitate si la discretie, intrucat influenteaza in mod dorect productia de oua.

Rase de curci ameliorate
Rasa Big 6, foarte apreciata si in Romania

About Natalia p

Check Also

Hrana ideala pentru animale: furaje concentrate vegetale, furaje de volum

Pentru o dezvoltare armonioasa a animalelor crescuta la ferma sau pe langa casa, este bine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit