Home / Diverse / Hibrizi de pepeni verzi de Dabuleni

Hibrizi de pepeni verzi de Dabuleni

Hibrizii de pepene verde de Dabuleni, Huelva RZ F1,  Baronesa RZ F1, Oneida RZ F1, sunt soiuri foarte productive, care pot fi cultivate in sol nisipos, cu fertilitate naturala scazuta. Lucrarile de intretinere (prasile, irigari),  se pot realiza mecanizat. Semintele se pot planta dupa 12 aprilie, in camp. Odata cu plantarea se pot realiza si fertilizari cu eliberare controlata. Prin altoire plantele si fructele din aceste soiuri sunt mai rezistente la agenti patogeni, in special la Fusarium oxysporum. Recolterea bostanilor se face dupa 20 iunie.

Huelva RZ F1, este un hibrid semi-timpuriu, de tip Sugar-Baby. Se cultiva foarte bine in camp, dar si in culturi protejate, sere si solarii. Plantele sunt foarte viguroase, au foliaj puternic, iar fructele au aspect exterior foarte atragator. Fructele au o greutate de 5-7 kilograme, dar ajung si la 10 kilograme in conditii foarte prielnice. Pulpa fructelor este foarte duce si foarte aromata, si are un continut ridicat de zahar. Florile leaga foarte bine si au o toleranta buna la temperaturi scazute.

Hibridul Baronesa RZ F1 este recomandat cultivatorilor care doresc productii timpurii si de foarte buna calitate. Plantele sunt foarte viguroase si fructele au aspect exterior placut. Coaja are culoare verde-negru, foarte subtire, dar este  foarte rezistenta la transport, manipuare si depozitare. Miezul soiului Baronesa RZ F1 este dulce si suculent iar pepeni au continut ridicat de zaharuri.

Oneida RZ F1, este un soi de pepene verde extratimpuriu, care se remarca prin calitate si productivitate. Fructele au o greutate medie de 6-8 kilograme, forma usor ovala si miez  foarte dulce de culoarerosu intens. Coaja hibridului este foarte subtire, insa este foarte rezisent la transport si manipulare. Este ideal pentru cultura in camp si rezista bine la tempreaturi scazute si boli specifice.

Cultura plantelor exotice in Romania
Atentie! Afidele si Rapanul afecteaza livezile

About Natalia p

Check Also

TOMATE-simptome de carente si excese pe tulpina

• CARENTA DE AZOT: – tulpini scurte si subtiri EXCES DE AZOT: – ingrosarea tulpinii, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit