Home / Stiri / „High Nature Value: un raspuns la marile provocari ale comunitatilor si peisajelor rurale romanesti”

„High Nature Value: un raspuns la marile provocari ale comunitatilor si peisajelor rurale romanesti”

Ministul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a participat ieri 15 martie la conferinta „High Nature Value: un raspuns la marile provocari ale comunitatilor si peisajelor rurale romanesti”. In organizarea conferintei s-au implicat si organizatii non-guvernamentale care sprijina pastrarea si promovarea biodiversitatea comunitatilor din Transilvania.

Cu aceasta ocazie Ministrul Achim Irimescu a tinut sa precizeze ca prin PNDR 2014-2020 masurile de mediu si clima vor depasi 30% din alocarile totale FEADR. Acesta a anuntat ca masurile ce vor fi implementate in acest interval sunt: Masura 10, Masura 11, Masura 13, Masura 8 si Masura 15.

Achim Irimescu a declarat in cadrul conferintei: „Alocarea financiară pentru măsurile care vizează preponderent zonele cu pajiști permanente (Măsura 10, Măsura 11 și Măsura 13), a luat în considerare experiența implementării măsurilor de mediu din perioada de programare anterioară, astfel că alocarea financiară totală a acestor măsuri se ridică la cca. 2,66 mld. euro (o creștere de cca. 35% față de alocarea inițială a măsurilor corespondente ale PNDR 2007-2013 şi o creştere cu 5% faţă de sumele totale plătite până la 31.12.2015, în urma realocărilor succesive către măsurile Axei 2)”.

Masura 10, vizeaza promovarea pajistilor cu inalta valoare nutritiva, practicile agricole traditionale care implica metodele de lucru a pajistilor, pachetele pentru pajistile importante pentru pasari si pachetul pentru culturile verzi. Pachetul cinci al Masuri 10 din PNDR 2014-2020 se refera la adaptarea zonelor mai sus mentionate la schimbarile climatice.

O alta masura importanta ce va fi implementata in viitorul apropriat este Masura 11-  Agricultura ecologica prevazuta in PNDR 2014-2020. Prin aceasta masura se incurajeaza conversia culturilor existente la agricultura ecologica.

Masura 13 din PNDR 2014-2020 este masura platilor compensatorii si face referire la modalitatile de plata pentru zonele care se confrunta cu constangeri naturale sau specifice.

psjisti ecologice

Eco Ferma invita persoanele interesate la un nou curs acreditat de agricultura ecologica
Targ de produs romanesc cu gust bun si de bun gust, organizat de Coltul Romanesc

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit