Home / Cresterea pasarilor / Hranirea puicutelor si a cocosilor tineri

Hranirea puicutelor si a cocosilor tineri

Numerosi gospodari care cresc gaini prefera ca hrana acestora sa nu contina suplimente, asa ca opteaza pentru produse care nu  au anticoccidian sau produse naturale obtinute in fermele proprii, graunte (intregi sau macinate), masa verde, uruiala cu adaos de proteine ( soia, mazare, linte).

Pentru  puicutele mai mari de 18 saptamani, crescute pentru oua, se recomanda intoducerea treptata, a hranei bazate pe graunte macinate amestecate (furajele combinate). Acest tip de hrana, asigura continutul necesar de substante nutritive si calciu, pentru a mari potentialul de oua a gainilor. Nu trebuie schimbat regimul de hrana nici in perioada anotimpului rece, cand  este normal sa scada productia de oua, nici in perioada naparlirii anuale. Gainilor tinere li se poate administra in paralel si resturi vegetale si legume ca dovelci, brocoli, ceapa verde, s.a. In nicio perioada din an nu trebuie sa le lipseasca ratia de graunte. Pasarilor le se poate administra o masa de cereale precum grau, porumb, orz.

Cocosii tineri se hranesc la fel ca si puicutele tinere crescute pentru oua. Daca sunt lasati liberi in curte, acestia se pot alege cu numeroase bonusuri. Pentru ca sunt pasari scurmatoare, adora sa consume, gandacei, viermi si insecte. Pentu o mai buna dezvoltare a acestora se pot introduce in alimentatie produse naturale imbogatite cu uleiuri omega.

Nu se recomanda hranirea gainilor si a cocosilor cu proteine animale ca: proteine animale procesate; gelatina obtinuta de la rumegatoare; produse obtinute din sange; proteina descompusa prin hidroliza; bifosfat de calciu sau trifosfat de calciu de origine animala.

Jucatorii de Galati, porumbei apreciati in Romania si in Europa
Rase de curci ameliorate

About Natalia p

Check Also

Hrana ideala pentru animale: furaje concentrate vegetale, furaje de volum

Pentru o dezvoltare armonioasa a animalelor crescuta la ferma sau pe langa casa, este bine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit