Home / Diverse / Imbunatatirea productiei la cultura de pepene galben

Imbunatatirea productiei la cultura de pepene galben

Pepenele galben, Cucumis melo, este o planta erbacee care se cultiva pentru fructul sau. Pepenele are gust dulce si aromat si este foarte bogat in substante nutritive bune pentru sanatate. Pepenele galben poate fi consumat proaspat sau sub forma de conserve, gemuri si dulceturi.

Forma fructelor variaza intre sferica si elipsoidala si depinde de variatie si de modul de cultivare. Grupul din care face parte ofera si caracteristicile pulpei, care poate fi aromata, intensa si suava. Pulpa fructelor poate avea diferite culori de la galben pal la verde, roz sau culori intermediare.

Pentru germinatie pepenele galben are nevoie de cel putin 15 grade celsius, iar pentru a fructifica are nevoie de temperatura constanta de 24 de grade celsius. Irigarea trebuie efectuata cu atentie, pentru ca frunzele putrezesc foarte repede. Pepenele galben trebuie cultivat pe soluri mai uscate, pentru ca fructul sa aiba gust puternic dulce si aroma intensa.

Fructul de pepene galben trebuie recoltat doar cand coacerea este completa, pentru ca in acest fel este asigurata cantitatea maxima de zahar.

Pentru a va bucura de o recolta bogata, de foarte buna calitate este bine sa tineti seama de cateva lucruri:

1. Culturile premergatoare care asigura un sol optim pentru dezvoltarea fructelor de pepene galben sunt: lucerna, trifoiul, mazarea, fasolea, ceapa, usturoiul, morcovul, telina, cartoful, ceapa verde, salata si spanacul.

2. Samanta utilizata trebuie sa fie veche de doi, trei ani. Pentru a grabi germinarea se recomanda imbaiarea semintelor cu 24 de ore inainte de semanat.

3. Se recomanda rarirea plantelor cand se formeaza 2-3 frunze. Trebuie pastrate doua plante cand sunt cultivate in cuib si o planta la 30 de centimetri cand sunt cultivate in rand.

4. Pepenele galben nu este mare iubitor de apa. Trebuia acordata atentie deosebita metodei de udare, intrucat excesul de apa poate distruge planta si poate afecta calitatea fructelor.

5. Fructele trebuie recoltate in momentul coacerii, cand coaja se deschide la culoare, pentru a avea gust intens, dulce si aromat.

cultura de pepene galben, soiuri de pepene galben

Elemente tehnologice eficiente pentru o cultura de soia bogata
Mierea de albine, produs apicol cu importanta economica ridicata

About Natalia p

Check Also

TOMATE- simptome de carente si excese pe radacini

  • CARENTA DE AZOT: – radacini primare lungi (in raport cu partea aeriana putin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit