Home / Plante aromatice / Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania – I

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania – I

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania
In ultimii ani plantele aromatice a revenit in atentia operatorilor economici din diferite motive. Unul dintre motive este reprezentat de cercetarile stiintifice desfasurate de specialisti pentru a gasi remedii pentru diferite boli. Populatia urbana a devenit constienta de consecintele negative pe care le au substantele chimice de sinteza asupra organismului uman.

In acest context fermierii, dar si tinerii care au dorit o reorientare a carierei au inceput sa cultive tot mai intens plantele aromatice si medicinale. Pentru a-i sustine Ministerul Agriculturii asigura subventii generoase persoanelor care cultiva si exploateaza astfel de plante.

In tara noastra sunt cultivate, in regim ecologic numeroase tipuri de plante armoatice si medicinale: coriandru, chimen, anason, fenicul, craite, coada soricelului, anghinare, echinaceea, menta, salvia, cimbru, mustar alb, schinduf, negrilica, valeriana, patlagina, macul de gradina, matraguna, lavanda, musetel, galbenele.

Coriandrul, sau patrunjelul chinezesc, este una dintre cele mai vechi plante aromatice cunoscute. Mirosul frunzelor si al tulpinii este puternic parfumat. De la corianrdu sunt utilizate frunzele, tulpinile si semintele.

Chimenul este o planta aromatica si medicinala ce creste in Europa si Asia. Seamana foarte bine cu mararul, are gust si miros puternic. Fructele de chimen intregi sau macinate sunt folosite ca mirodenii in bucatariile din intrega lume. Chimenul este utilizat ca materie prima pentru diferite tincturi, uleiuri sau pulberi din medicina naturista.

Anasonul este o planta extrem de aromata si este inrutid cu patrunjelul. De la anason sunt utilizate in scop medicinal semintele si in scop alimentar fructele.

Planta de fenicul este cunoscuta de secole intregi pentru proprietatile aromatice si medicinale deosebite. Substanele pe care le contine sunt eficiente impotriva crampelor, sunt antiseptice si au efect expectorant.

Craitele sunt ale plante des utilizate ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afectiuni. Uleiul de craite, tinctura si ceaiul au efecte benefice asupra functionarii ficatului si a pancreasului, corecteaza nivelul de zahar din organim si lupta eficent impotriva crempelor musculare.

Importanta economica a plantelor aromatice. Tipuri de plante cultivate in Romania – II
Proprietatile miraculoase ale plantelor medicinale. Beneficiile rozmarinului

About Natalia p

Check Also

Ghimpe, proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Ghimpele (Xanthium spinosum) este o buruiana din flora spontana din Europa, Africa, Asia si America …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit