Home / Stiri / Intalnire intre Ministrul Agriculturii Achim Irimescu si crescatorii de albine

Intalnire intre Ministrul Agriculturii Achim Irimescu si crescatorii de albine

Luni 22 februarie 2016, a avut loc o intalnire de lucru intre Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu si reprezentantii crescatorilor de albine. S-au discutat detaliile proiectului Programului National Apicol (PNA) 2017-2019, ce trebuie trimis catre Comisia Europeana pentru analiza si aprobare.

Ministrul a declarat ca doreste ca masurile ce vor fi luate in PNA sa corespunda cerinelor tuturor apiculoilor: ” Ţin foarte mult la o discuţie constructivă şi încercăm să preluăm recomandările dvs. Eu însumi sunt un mare consumator de miere de albine şi cred că stă în puterea noastră să valorificăm producţia cât mai bine dar, în acelaşi timp, să şi educăm românii să consume miere de calitate şi astfel să reuşim să creştem consumul de miere în România”.

In cadrul sedintei au fost dezbatute si problemele legate de modul in care sunt decontati banii dar si conditiile de acordare a sprijinului financiar. Un alt punct care s-a discutat  a fost problema imbunatatirii calitatii produselor. S-au discutat si masurile ce trebuie luate pentru marirea numarului de familii de albine, si mentinerea starii de sanatate a familiilor deja existente.

Noul PNA (2017-2019) se adreseaza crescatorilor care detin mai putin de 75 de familii de albine, si vizeaza masuri de imbunatatire conditiilor de crestere a acestora. Tot prin acest plan apicultorii pot achizitiona diferite utilaje necesare in dezvoltarea industriei apicole.

Pe site-ul MADR se precizeaza ca apicultorii pot beneficia de aceste utilaje prin depunerea dosarelor direct la APIA sau prin intermediul formei asociative.

PNA 2017-2019, intanire intre ministru si apicultori

Proprietarii de terenuri agricole vor fi obligati sa cotizeze la fondul mutual
Salamul de Sibiu este oficial produs de Indicatie Geografica Protejata (IGP)

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit