Home / Stiri / Intalnire intre Ministrul Finantelor Publice si reprezentantii ProAgro si Romalimenta

Intalnire intre Ministrul Finantelor Publice si reprezentantii ProAgro si Romalimenta

Ieri 26 februarie a avut loc o intalnire intre reprezententii federatiilor ProAgro si Romalimenta, si ministrul Finantelor Publice Darius Vilcov. In cadrul acesteii intalnirii membrii celor doua federatii au cerut Ministrului, reducerea taxei pe valuare adaugata (TVA) pentru produsele lactate, produsele din carne si pentru legume si fructe, propuneri care deja sunt prevazute in noul Cod Fiscal.

La sfarsitul consultarilor domnul Alex Jurconi, reprezentantul federatiei ProAgro a mentionat: “Noi sa facem propunerea catre MFP astfel incat reducerea TVA sa se aplice pe tot lantul, de la furaje la produse ambalate, incepand cu sectorul carnii si al produselor din carne, lapte si produse din lapte si legume-fructe. Vom trimite propunerea noastra destul de nuantata de la furaje, animale si pasari vii, oua, carne, carne preparata, produse din carne, carne conservata, peste si produse din peste etc. Cred ca Ministerul Finantelor are toate datele si nu mai trebuie niciun studiu in aceasta privinta. Au tot ce le trebuie ca sa analizeze impactul, au dimensionat foarte corect cu cifre apropiate de ale noastre si pe care noi le faceam pseudo-empiric”.

Acesta este optimista cu privire la masura de reducere a TVA la 9%, si crede ca scadere va putea fi aplicata cu data de 1 octombire, odata cu expiirarea acordului cu FMI. „Din informatiile pe care le detinem pana in prezent, din octombrie se poate aplica TVA de 9%, bineinteles in conditiile in care puterea politica se pastreaza. Cat suntem sub acord cu FMI nu se va intampla nimic, adica pana in septembrie, dar din octombrie este posibil”.

ASAS da replica Federatiei AGROSTAR
Republica Moldova are liber la exportul de mere catre Federatia Rusa

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit