Home / Cresterea pasarilor / Jucatorii de Galati, porumbei apreciati in Romania si in Europa

Jucatorii de Galati, porumbei apreciati in Romania si in Europa

Jucatorii de Galati sunt porumbei formati la Galati cu multi ani in urma. S-a format prin incrucisarea Rollerilor Orientali cu porumbei autohtoni. Sunt incadrati in categoria porumbeilor de agrement si ornamentali.

Jucatorii au aptitudini de zbor speciale, pot desfasura un zbor de minim 30 de minute la inaltimi medii si mari,  in timpul zborului  fac tumbe si acrobatii.

Capul are marime mojlocie spre mare, fruntea lata, ceafa lata. Numeroase exemplare prezinta mot, ochii sunt: negri, galbeni sau gri. Prezinta cioc de marime medie, 15-20 milimetri, de culoare alb- sidefat, gros si drept.

Gatul jutactorilor de Galati este gros, de marime mijlocie si usor arcuit. Pieptul lat si bombat se continua cu un abdomen usor arcuit si bogat imbracat in pene. Spatele este larg si usor orientat spre coada. Porumbeii jucatori isi poarta aripile perfect proportionat cu corpul deasupra cozii sau trenate. Penele cozii sunt lungi de 11-12 cm. Corpul acoperit cu pene lucioase se continua cu picioare puternice, de lungime mijlocie.

Sunt acceptate exemplarele unicolore: negri (corbi), rosii (califari), galbeni, albi (balani), albastri (viorii); dar si cei baltati: albastru cu alb (baltati pe vanat), negru cu alb (baltati pe negru), rosu cu alb (baltati pe rosu), galben cu alb (baltati pe galben).

Jucatorii de Galati ajung la greutate de 325 grame si lungimea de 33 cm. Anvergura totala a aripilor ajunge la 65 cm iar lungime cozii la 12 cm.

NU sunt acceptate exemplarele cu forma necorespunzatoare a capului, cu gat prea lung sau prea subtire, picioare lungi, cioc prea  lung sau prea scurt, ochii rosii sau structura badarana, neuniforma.

In Romania sunt inregistrati 150 de columbofili care cresc aceasta rasa de porumbei ornamentali.

Rase grele de gaste - Rasa Toulouse
Hranirea puicutelor si a cocosilor tineri

About Natalia p

Check Also

Hrana ideala pentru animale: furaje concentrate vegetale, furaje de volum

Pentru o dezvoltare armonioasa a animalelor crescuta la ferma sau pe langa casa, este bine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit