Home / Stiri / La Targul National de Miere si-au anuntat prezenta peste 100 de apicultori

La Targul National de Miere si-au anuntat prezenta peste 100 de apicultori

In perioada 20-22 martie 2015 se va desfasura Targul National al Mierii, pe platforma Apicola Baneasa. Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), si-au anuntat participarea peste o suta de apicultori din intreaga tara. Ioan Fetea presedintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA) a declarat recent: “Până la această dată avem deja 90% din spații ocupate și sperăm ca până miercuri să depășim 100 de expozanți la fel ca în anii anteriori. Chiar dacă anul acesta o parte dintre producătorii de utilaje au mai renunțat să participe, apicultorii vor veni în număr mare pentru că vor să își promoveze mierea și produsele apicole”.
Presedintele ACA, Ioan Fetea a mai anuntat ca a negociat cu reprezentantii Ministerului de Finante scaderea cheltuielilor pentru transportul stupilor si includerea mierii de albine in lista alimentelor ce vor beneficia de TVA scazut de 9%: „Am avut întâlniri cu cei de la Ministerul de Finanțe și i-am convins să treacă în Codul Fiscal neimpozitarea mijloacelor de transport de toate categoriile specializate în transportul stupilor, dar și în ceea ce privește realizarea inspecției tehnice periodice odată la trei ani și nu la un an, cum este în prezent, pentru că noi folosim aceste mijloace de transport doar parțial, circa două — trei luni pe an. De asemenea, avem promisiuni și pentru reducerea TVA la miere la 9%. Cred că sunt semnale pozitive pentru apicultura românească în acest an. Este un sector care nu cere mult, dar aduce foarte mult”.
Membrii si reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Albine au solicitat in repetate randuri Ministerului de Finante scaderea TVA-ului pentru mierea de albine, in vederea reducerii evaziunii fiscale, care este estimata la 35-40%. Acestia doresc totodata adoptarea unor masuri pentru incurajarea si cresterea consumului de miere de albina pe piata interna.

Noul Cod Fiscal prevede TVA de 9% pentru lapte, oua si pasari vii
Fabrica de procesare Raraul, doreste colaborarea cu fermierii suceveni

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit