Home / Legume / Legume omologate de Statiunea de Dezvoltare-Cercetare de Legumicultura Bacau

Legume omologate de Statiunea de Dezvoltare-Cercetare de Legumicultura Bacau

Fasolea urcatoare Auria Bacaului este un soi semitardiv, care ajunge la maturitatea de consum in aproximativ 55-57 de zile. Pastaile sunt dreapte sau usor curbate si prezina o culoare intensa galben-limoniu. Acestea sunt mari, au lungimi de 19-22 cm si latimi de 1,9-2 cm. Numarul mediu de pastai ce se obtin de la o planta variaza intre 25 si 30. Pastaile sunt fragede, carnoase si suculente. Potentialul de productie al soiului de fasole Auria Bacaului este de 35 tone la hectar. La maturitate boabele au culoare maroniu deschis si proprietati nutritive foarte ridicate.

Fasolea urcatoare Verdana a fost omologata tot in cadrul SDCL-Bacau si este un soi timpuriu cu productivitate ridicata. Perioada de vegetatie pana la maturitatea de consum este mica de 45 de zile iar perioada pana la maturitatea fiziologica este de cca. 85 de zile. Planta poate “urca” pana la 2.20 m si produce pastai drepte, late, cu varful ascutit de culoare verde. Pastile ajung la 25-26 cm si au latime de 2.3-2.5 cm.  Soiul Verdana are potential ridicat de productie, cca. 42 de tone la hectar.

Varza de toamna Silviana este omologata la Statiunea de Legumicultura din Bacau si este un soi rezistent la crapare. Frunzele sunt foarte fine, capatana are forma rotunda sau usor eliptica. Frunzele ce acopera capatana sunt verde crud, cu intensitate mijlocie. In interior capatana de varza are culoare galbui. Varza Silviana are continut ridicat de vitamnia C si celuloza. Potentialul de productie este de 120 tone la hectar.Capatanile se pastreaza bine peste iarna si sunt foarte bune pentru murat.

Si pepenele galben Briliant a fost omologat in statiunea bacauana. Este un soi foarte timpuriu, recomandat pentru spatile deschise si protejate. Are potential de productie de 15- 20 de tone la hectar, in functie de conditiile de irigare. Fructul rotund, are miez gustos, aromat si zemos. Poate atinge 1200g, si este foarte rezistent la transport, boli, daunatori.

Salata Serata omologata la SCDL Bacau este semitardiva, cu vegetatie de 85 de zile. Este recomandata pentru cultura in solarii, sere si camp. Capatana are forma sferica, usor tutita si are diametrul de cca. 28 cm. Frunzele sunt fine, crete si au gust placut.

pepene-galben-briliant omologat la staiunea din Bacau

Rasadurile de tomate - cum se obtin?
Soiuri de ardei omologate de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau

About Natalia p

Check Also

ceapa

Ceapa, proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Ceapa (Allium cepa) este o planta erbacee, bienala, cultivata, originara din Asia Centrala. Este una …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit