Home / Stiri / Marele Alb va ajunge in magazinele din China

Marele Alb va ajunge in magazinele din China

La inceputul saptamanii producatorul de carne e porc Smithfield Romania SA, a primit aprobarea din partea Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P.Chineza, prin care poate exporta carne de porc congelata catre R.P.Chineza.

Conform declaratiilor facute de Ministrul Agriculturii deschiderea exportului de carne porc catre pietele din China reprezinta o mare realizare pentru deazoltarea durabila a agriculturii romanesti: „Decizia Chinei de a importa carne de porc din Romania reprezinta o mare realizare pentru economia romaneasca, intrucat, inca din 2012, de la preluarea guvernarii, am facut eforturi sustinute impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului carnii de porc pe o piata atat de importanta cum este cea chineza. Iata ca, in urma demersurilor noastre, astazi putem vorbi de un pas concret facut de Romania in directia dezvoltarii durabile a agriculturii romanesti, prin intermediul exporturilor. Pentru noi, aceasta a fost o prioritate absoluta. Prin urmare, consider deschiderea exportului pe piata chineza o oportunitate extraordinara pentru Romania”.

Reprezententii Ministerului Agriculturii si Dezvoltari Rurale, impreuna cu reprezentantii ANSVSA, au avut intalniri si negocieri bilaterale cu institutiile similare din R.P Chineza inca din 2012, acestea s-au concretizat in 2014 cu semnarea unui Memorandum de Intelegere privind sanatatea animala si siguranta alimentelor. Prin acest document s-au clarificat aspectele tehnice privind colaborarea romano-chineza, din domeniul sigurantei alimentelor, pentu produsele din carne congelata. Acest document parafat la 6 iunie 2014, a fost semant de catre Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si omologul sau din Republica Populara Chineza, Han Changfu, cu ocazia vizitei in Romania a delegatiei chineze.

Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău va livra mai multe rasaduri in 2015
Iarna a afectat culturile de rapita si de grau din judetul Alba

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit