Home / Stiri / Mieii romanesti au fost de Paste pe mesele grecilor

Mieii romanesti au fost de Paste pe mesele grecilor

Conform Amonews, mii de miei din judetul Gorj au ajuns pe mesele italienilor si grecilor de Paste.  Acest fapt este confirmat de reprezentantii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.  Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare a anuntat ca solicitarile pentru ovine vin din tarile arabe, insa in acest an au existat numeroase cereri din statele europene.  Se pare ca grecii si italienii prefera mieii romanesti crescuti in regim ecologic. Acestia ii apreciaza si datorita pretului care este mai mic, fata de mieii bio proveniti din alte tari.
Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj  a declarat recent ca din judet vor pleca catre export aproxmativ 40.000 de miei: „Este o veste foarte bună pentru crescătorii de ovine din judeţul Gorj. Sunt două state din Uniunea Europeană unde vor fi exportaţi miei din judeţ. Vom mai exporta şi către ţările arabe. În Gorj nu există un centru de colectare specializat, dar sunt în Timiş, în Arad, la Constanţa sau Tulcea. Avem însă transportatori, iar animalele trebuie să beneficieze de anumite condiţii până când ajung la destinaţie. Ştiu că în Ungaria este un punct unde este o oprire pentru ca animalele să primească apă. Mai exportăm în Turcia, sau prin Turcia în Liban, Siria, Iordania, Egipt. În Irak se exportă din Gorj carne de pasăre”.
Se pare ca pretul pentru carnea de miel exportat este mai mic, fata de pretul din Romania, datorita cantitatii comenzilor.  Pretul pentru un  kilogram de carne de miel variaza inte 7 si 11 lei, mult mai mic fata de suma platita de romani pentru carnea de miel in perioada Pastelui.

MADR a dezbatut unicitatea vinurilor romanesti
De la 1 ianuarie 2016 se vor aplica noi reguli pentru plantarea vitei-de-vie

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit