Home / Stiri / Mierea de tei din Dobrogea, foarte apreciata

Mierea de tei din Dobrogea, foarte apreciata

Mierea de albina este recunoscuta ca medicament natural pentru tratarea a numeroase afectiuni, dar si un aliment de baza foarte bogat in substante nutritive cu proprietati benefice. De aceea este recomandat consumul de miere atat de catre medici cat si de nutritionisti.

Președintele Asociației Apicultorilor Profesioniști din România (AAPR), cu sediul în localitatea Cogealac, Lucian Ruscu, ne-a informat ca mierea de tei din Dobrogea este foarte apreciata, fapt pentru care numerosi apicultori din intreaga tara isi aduc stupii in zona Muntilor Macin in perioada de inflorire a teiului: ”Mierea noastră, din Dobrogea, este foarte apreciată, mai ales sortimentele de miere de tei. Dobrogea, și mai ales județul Tulcea, reprezintă zona cea mai importantă atât din România, cât și din Europa pentru producătorii de miere de tei. Suntem cei mai buni”. Acesta a mai precizat ca in cadrul Asociației Apicultorilor Profesioniști din România, cu sediul în Cogealac, sunt inscrisi un numar de 34 de apicultori din zona Dobrogei, care detin un numar total de 3046 de familii de albine.

Presedintele AAPR din Cogealac ne-a mai dezvaluit ca apicultori din zona ardealului obisnuiesc sa vina in judetul Tulcea in perioada de inflorire a teiului si a salcamului, si se muta apoi in Constanta in perioada de inflorire a rapitei si a culturilor de floarea-soarelui.

Apicultorii din zona Dobrogei vor fi prezenti la LA TÂRGUL NAȚIONAL AL MIERII care se va desfasura la sfarsitul saptamnii pe platforma apicola Baneasa din Bucuresti. La aceasta a douasprezecea editie a targului si-au anuntat prezenta peste 100 de apicultori din intreaga tara. Conform declaratiilor lui Ioan Fetea presedintele Asociației Crescătorilor de Albine din România: ”Sunt deja 100 de apicultori înscriși la târg, din peste 23 de județe, inclusiv din Constanța. Trebuie să mai punem câteva corturi, pentru că și-au mai anunțat și alții prezența. Apicultorii vor veni în număr mare pentru că vor să își promoveze mierea și produsele apicole”.

Exportul de miei ingreunat de birocratie
Culturile de soia modificata genetic interzise in Uniunea Europeana

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit