Home / Stiri / Ministerul Agriculturii aloca fonduri pentru promovarea vinurilor romanesti

Ministerul Agriculturii aloca fonduri pentru promovarea vinurilor romanesti

Un nou proiect al Ministerului Agriculturii si Dezoltarii Rurale (MADR) da posibilitatea institutiilor publice de a accesa fonduri europene pentru a promova sectorul viniviticol din Romania. Una dintre conditiile impuse institutiilor pentru a putea beneficia de astfel de fonduri este sa se asocieze cu una dintre organizatiile de profil din acest sector. Prin acest proiect se aduc completari Hotararii de Guvern 578/2014 cu privire la alocarea fondurilor europene pentru producatorii din sectorul viticol, aceste alineate 11 si 12  prevad: “Pentru măsura prevăzută la articolul 2, lit. b) beneficiarii sunt producătorii din sectorul vitivinicol – persoane juridice, forme asociative profesionale ale producătorilor din sectorul vitivinicol şi/sau organizaţii interprofesionale din sectorul vitivinicol şi/sau entităţi/instituţii publice”, respectiv “în cazul entităţilor/instituţiilor publice, accesarea măsurii se poate face numai în asociere cu una sau mai multe dintre formele asociative profesionale menţionate la alineatul 11”.
In urma inaintarii Comisiei Europen, a Programul Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014 – 2018, tara noastra va beneficia de finatare anuala in valoare de 47,7 milioane, pentru perioada 2014-2018.
Acest sprijin este binevenit pentu producatorii din sectorul viniviticol, intrucat dupa cum recunosc si acestia 2014 a fost un an foarte greu.  Stefan Timofti, somelier-manager, de evenimente la Casa Cotnari, a delarat in cadrul Târgului Internațional de Vinuri Good Wine: „Anul 2014 a fost un an foarte dificil. Anul dificil înseamnă mai multă investiție în vie, mai multe tratamente, deoarece a fost un an ploios. La Drăgășani grindina a rupt vița de vie. A fost un an foarte greu. S-a investit foarte mult în vie, cred că investițiile s-au dublat în acest an față de anii trecuți, dar totuși am reușit să scoatem o producție foarte bună”.

In perioada Pastelui creste consumul de oua si cu 50%
Ministrul Agriculturii se va intalni cu reprezentantii fermierilor

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit