Home / Stiri / Ministerul Agriculturii așteaptă o delegație din Iordania care să autorizeze exportul de berbecuți catre Iordania

Ministerul Agriculturii așteaptă o delegație din Iordania care să autorizeze exportul de berbecuți catre Iordania

Ministerul Agriculturii a trimis o informare catre crescatorii de ovine din Romania prin care anunta ca in perioada 6-12 aprilie ANSVSA si MADR așteaptă o delegație din Iordania care să autorizeze exportul de berbecuți către această țară.
Domnul  Dumitru Andreșoi, crescator de oi din Hunedoara a declarat ca are pregatiti peste 4000 de berbecuti bine crescuti pentru export: “Animalele au o greutate între 45 și 50 kg.  Numai pe piața arabă putem vinde astfel de marfă. Sunt berbecuți din 2014. ANSVSA ne-a spus că autoritățile sanitar veterinare și cei de la Ministerul Agriculturii din Iordania vor fi duși pe la ferme, să vadă ce marfă avem. Am colegi care au rămas cu toți berbecuții de anul trecut pe stoc. Noi, ca țară, putem oferi spre comercializare în jur de 6 milioane de miei. Suntem nevoiți să dăm țărilor arabe minim 80% din miei. Arabii sunt partenerii noștri tradiționali.”
Animalele destinate exportului vor fi duse in fermele de carantina pregatite. ANSVSA a anuntat ca formularele de identificare pentru animale sunt tiparite si completate, la fel ca si anul trecut.
Nicolae Cioranu, președintele Federației Oierilor Romovis, a declarat ca delegatia Iordaniana era asteptata, dupa negocerile ce s-au desfasurat la sfarsitul lunii februarie: “La sfârșitul lunii februarie, am fost în Iordania, împreună cu autoritatea sanitar-veterinară și cu reprezentanții Ministerului Agriculturii. Arabii s-au arătat dispuși să cumpere și am negociat reluarea exportului.”
Laszlo Nagy Csutak, vicepreședinte ANSVSA, a explicat ca animalele din tara noastra  sunt in perioada liberă de vectorii care transmit virusul bluetongue, si ca exportul se poate desfasura in cele mai bune conditii.

Primaria Sectorului 4 a inaugurat targul de miei 2015
Fermierii din Cluj au protestat in fata Prefecturii CLUJ

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit