Home / Stiri / Ministrul Agriculturi doreste investitii pentru bunastarea animalelor

Ministrul Agriculturi doreste investitii pentru bunastarea animalelor

La sfarsitul lunii va avea loc o intalnire intre Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si Comisarul European pentru Agricultura, Phill Hogan. Cu acest prilej domnul Constantin doreste sa discute trensferul banilor ramasi nefolositi din PNDR 2007-2013. Ministrul a declarat ca este dezamagit de faptul ca nu au fost utilizati acesti bani:”Suntem la sfârșitul PNDR 2007-2013 și sper să mai avem timp 6 luni de zile în care să cheltuim toți banii. Pe măsurile de investiții, lucrurile nu au mers atât de bine cum ne-am fi dorit, mai ales în faza de implementare, achizții publice și așa mai departe. Mă refer la beneficiarii privați. Încercarea noastră luni va fi, dincolo de a prelungi cu 6 luni perioada în care trebuie să cheltuim banii, să reușim să mutăm banii de la zona de investiții către cea de bunăstare. Am vrea să acordăm ajutoare financiare pentru noii veniți în acest sector de activitate.”
Cu ocazia vizitei din luna martie a Comisarului Phill Hogan la ferma de suine din judetul Arges s-a discutat un posibil transfer al fondurilor din vechiul PNDR catre finantarea proiectelor pentru bunăstarea animalelor, sector in care sumele alocate au fost insuficiente. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu a declarat: “Este prematur să spunem ce sumă se va muta către bunăstare. Deocamdată, să obținem aprobarea comisarului european și apoi vom stabili ce dezangajări s-au făcut și de câți bani e vorba.”
Ministrul Agriculturii este optimist cu privire la absortia de fonduri europene in urmatorii ani, asta dupa ce numai anul trecut Romania a reusit sa acceseze aproximativ 3.3 milioane de euro.

Hrana iepurilor de casa
Plantarea si ingrijirea pomului de cires

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit