Home / Stiri / Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: “In România se resimte nevoia unei mai bune organizări în sectorul de fructe şi legume”
ministrul agriculturii

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu: “In România se resimte nevoia unei mai bune organizări în sectorul de fructe şi legume”

Cu ocazia participarii la evenimentul organizat de Ambasada Olandei la Bucuresti, ce a avut ca tema Importanta asocierii pentru succesul de piata al fermierilor din sectorul horticol”, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Achim Irimescu a tinut sa precizeze ca fermierii din tara noastra trebuie sa se axeze pe reorganizarea sectorului in domeniul fructelor si legumelor:

„În România se resimte nevoia unei mai bune organizări în sectorul de fructe şi legume şi trebuie să precizăm că, din păcate, nu avem în prezent o organizare corespunzătoare în acest sector, avem puţine organizaţii de producători în sectorul fructelor şi legumelor. Olanda a adus în România experţi de foarte bună calitate, având în vedere că acest stat membru este numărul doi la export în lume în domeniul fructelor şi legumelor. Modelele prezentate astăzi în ce priveşte sistemul de organizare al producătorilor şi tehnologia folosită arată că Olanda este în top, fiind printre cele mai evoluate state în acest sector. Sperăm să reuşim, cu sprijinul Olandei, să punem la punct lucrurile în așa fel încât să putem afirma în câţiva ani că acel potențial despre care vorbim de decenii se va pune în practică şi în România şi nu vom mai depinde de importuri la fructe şi legume”.

Ministrul a apreciat ca o colaborare stransa cu Olanda nu poate fi decat benefica pentru dezvoltarea acestui sector agricol.

La evenimentul desfasutat pe 1 februarie 2016, au mai participat alaturi de seful MADR Achim Irimescu si Ambasadorul Olandei in România, doamna Stella Ronner-Grubacic, si domnul Emar Gemmeke, consilier pe probleme de agricultura din cadrul Ambasadei Olandei.

sursa foto: www.madr.ro

Mai putine cereale in 2015
Comuna Deda a gazduit traditionala expozitie zonala de taurine

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit