Home / Stiri / Ministrul Agriculturii doreste centralizarea ANSVSA, ANPC si Agentia Fito-Sanitara

Ministrul Agriculturii doreste centralizarea ANSVSA, ANPC si Agentia Fito-Sanitara

Ministrul Agricultrii, Daniel Constantin este de parere ca ANSVSA, ANPC si Agentia Fito-Sanitara trebuie unite intr-o singura institutie, pentru a relaxa birocratia dar si controalele, uneori abuzive la care sunt supusi producatorii. Acesta a mai criticat si lipsa de comunicare si colaborare dintre cele trei institutii: „Exista o dorinta mare a celor care lucreaza pe partea de productie, procesare si desfacere ca atributiile acestor autoritati sa fie foarte clare. In prezent sunt foarte multe controale. Nu stiu sigur daca ar trebui sa avem o singura institutie care sa se ocupe de aceste lucruri, dar sa avem atributii foarte clare, pentru ca de multe ori aceste institutii exced cadrului pe care il au. Nu am constatat pana in prezent ca ar exista o problema de colaborare intre institutii. Poate ar trebui sa existe o singura autoritate, care sa certifice de la furca la furculita”.
Presedintele Romaliment, Sorin Minea, nu  este de acord cu aceasta decizie si motiveaza: “Nu exista nicaieri in lume un control unic. Fiecare autoritate se ocupa de altceva, ANPC de etichetare, ANSVSA de siguranta alimentelor, Ministerul Sanatatii de sanatatea umana si aditivi, iar MADR de produsele de calitate. Daca vine o comisie mixta este dezastros. O astfel de comisie, in care vin trei inspectori, de trei specialitati si fac un control, precis ne inchide pe toti. Controalele sunt usor de facut, dar informatia e greu de capatat. Colaboram foarte bine cu diferitele institutii, dar dezastrul este cand ii luam impreuna. Repet, doresc controlul oamenilor de specialitate, dar urasc abuzul”.
Aceiasi parere o are si presedintele ANPC, Marius Dunca, care a declarat: „Momentan nu este fezabil. Producătorii au parte de libertate totală şi control permanent. Să controleze şi ANSV-ul, Direcţia de Sănătate Public şi ANPC-ul. Dacă facem un minister acum, înseamnă că luăm specialiştii de la ANSVSA, DSP şi ANPC. Ar fi aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”.

Animalele din Romania nu vor fi vaccinate impotriva virusului care provoaca boala limbii albastre
Secretatul de stat, George Turtoi, anunta ca Program Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime va demara in vara

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit