Home / Stiri / Ministrul Agriculturii doreste soluții pentru încurajarea consumului de lapte

Ministrul Agriculturii doreste soluții pentru încurajarea consumului de lapte

In spatamana ce a trecut Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, impreuna cu echipa ministeriala s-au intalnit cu liderii fermierilor si ai procesatorilor de lapte pentru a elabora o strategie a laptelui.
Accest proiect de strategie a laptelui va fi o masura de ajutorare a fermierilor, dar si de incurajare a consumului de lapte crud si produse lactate romanesti. Se doreste a fi o masura de protejare a pietei din tara noastra impotriva invaziei de produse lactate din alte tari ale Uniunii Europene, prin masurile adoptate se va incuraja consumul de produse locale. La intalnirea pentru stabilirea scopului si a masurilor ce vor fi prevazute in proietul de strategie a laptelui a fost invitat sa participe si domnul Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din Romania care a delcarat: “Noi insistăm pe  etichetarea corectă a laptelui și a produselor lactate. Dorim să fie făcute următoarele specificații pe eticheta produselor lactate: de unde provine laptele, cât la sută conține produsul lapte integral, cât la sută are în conținut lapte praf, cât la sută are altceva decât lapte integral, crud și lapte praf. O brânză poată să fie fabricată doar din prafuri, margarină și uleiuri vegetale. În această strategie, vrem să găsim soluții pentru încurajarea consumului de lapte românesc și de produse lactate românești.”
Proiectul elaborat de reprezentantii MADR cuprinde in momentul de fata aproximativ 80 de pagini, si va primi o forma finala pana la 1 iulie cand va fi inaintat Comisiei Europene.

Saptamana viitoare va fi lansat Programul Național de Cadastru
Lucrarile de semanat sunt intarziate din cauza ploilor abundente

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit