Home / Stiri / Ministrul Agriculturii e de parere ca evaziunea va fi redusa la minim

Ministrul Agriculturii e de parere ca evaziunea va fi redusa la minim

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, este de parere ca reducerea TVA-ului pentru alimente, coroborată cu controalele institutiilor specializate, vor duce la creare unui mediu concurential sanatos si corect: “Această măsură de reducere a TVA la alimente, coroborată şi cu controalele ANAF, vor duce la crearea unui mediu concurenţial corect. Vom avea evaziune mult mai puţină şi preţuri mai mici. Reducerea TVA va avea ca efect scăderea preţurilor, relansarea consumului şi o colectare mai bună la bugetul de stat. De mâine vor începe consultările cu producătorii, cu industria şi cu marile lanţuri de magazine, pentru a ne asigura că măsura va produce efectele dorite”.
Acesta a declarat ca lupta impotriva evaziunii fiscale trebuie continuata: “Sper că putem să reducem la minim posibil evaziunea fiscală şi în felul acesta să salvăm societăţi şi locuri de muncă. Cel mai important obiectiv este acela de a reduce preţurile, lucru de care vor beneficia toţi românii. Scăderea preţurilor va duce la relansarea consumului, ceea ce se traduce prin venituri mai mari la bugetul de stat”.
Declaratiile Ministrului Agriculturii au venit imediat dupa ce Premierul Victor Ponta a anuntat marti, 7 aprilie, ca taxa pe valuare adaugata pentru produsele agro-alimentare si băuturi nealcoolice va fi redusa la 9% de la 1 iunie 2015.

Oierii de Munte au solicitat ajutor pentru inlocuirea ovinelor imbatranite
Producatorii de carne cer TVA de 9% din iunie

About Natalia p

Check Also

PROGRAMUL OPERATIONAL PENTRU PESCUIT SI AFACERI MARITIME (2014-2020). Masura II.2: Investitii productive in acvacultura

Masura II. 2 a Programului Operational Pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPPAM) 2014-2020 are ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te gratuit